Az amerikai Nielsen Company rendszeresen végez közvélemény-kutatásokat arra vonatkozóan, hogy a nagyérdemű mely műsorokat kedveli, vagy hogy éppen milyen termékekből vásárolnak szívesen, de az sem ritka, hogy a játékok birodalmába tesznek egy kis túrát. A legfrissebb felméréseikből kiderült, hogy tavaly -- január és október között -- az amerikai közönség melyik konzollal játszott a legtöbbet, és hogy melyik PC-s játékot részesítették előnyben.

Kezdjük talán a játékszekcióval, amiből kiderült, hogy a tengerentúlon toronymagasan a World of Warcraft volt a győztes, átlagosan heti 671 percnyi játékidővel, mögötte jócskán lemaradva a Call of Duty-széria negyedik felvonása a maga 403 percével. Érdekes módon a harmadik helyet a Halo-saga első része csípte el, valószínűleg a multiplayere miatt, ezt követi minden lista elmaradhatatlan tagja, a Sims első, majd második része, mögötte a RuneScape-pel és a Diablo 2-vel. Nyolcadik helyen zárt a Team Fortress 2, a sort pedig a Counter Strike -- vélhetően -- 1.6-os verziója, és a grafikailag is feljavított CS: Source zárja.

A WoW és a PS2 a nyerő

A konzolos lista az előbbinél már kicsit érdekesebb, hiszen a Nielsen adatai szerint egész évben majdnem háromszor annyit játszottak a PlayStation 2-vel, mint az új generációs Nintendóval, abban viszont már semmi meglepő nincs, hogy a második helyen az Xbox360-at találjuk, mögötte a Wii-vel. Negyedik a régi Xbox, ami alig több mint két százalékkal de megelőzte a Sony Playstation 3-ját, és nagy meglepetésemre felkerült a listára az ősöreg Gamecube is, nem sokkal lemaradva a fekete szörnyeteg mögött. A hetedik, és egyben utolsó helyen pedig az egyéb kategóriát találjuk, ahol valószínűleg a kézi-, és a felsoroltaknál még öregebb konzolokat, valamint a gagyi kínai utánzatokat találjuk.

A WoW és a PS2 a nyerő
Ne feledjük, az adatokat nem érdemes véresen komolyan venni, ezek inkább csak érdekességek.