A cikk sajnos nem említi név szerint a két riválist, de azt megtudtuk, hogy a cégek sarokba szorítva érzik magukat, ami nem meglepő, hiszen a Steam a PC-s digitális piac nagy részét, mintegy 80%-át az irányítása alatt tartja, és nem úgy tűnik, hogy ez a közeljövőben változna.

„Keményen dolgozok a vásárlóimért, és még egyszer sem fordult elő, hogy meg kellett volna válnom tőlük. A Steam megöli a PC-s játékipart. Nincs mit csodálkozni azon, hogy egyre több digitális áruház dől be.”-- az egyik digitális áruház vezetője.

Hogy a hátrányukat ledolgozzák és egyúttal keményen megszorongassák az ellenfelet, a cégek tárgyalásokba kezdtek két, szintén ismeretlen brit áruházlánccal annak érdekében, hogy ne áruljanak olyan játékokat, melyek beépítve tartalmazzák a Valve népszerű szolgáltatását, attól félnek ugyanis, hogy még több vásárlót veszítenek el.

„Ha van egy digitális szolgáltatásom, nem szeretném a rivális rendszerét használó játékot árulni. A kiadók egy kígyót melengetnek a keblükön, miközben mi próbáljuk rávenni őket, hogy ne használják a Steamet.” -- az egyik digitális áruház vezetője.