Január közepe van és az utóbbi három hétben három nagy művész is eltávozott. Lemmy a Motörheadből, pár nappal ezelőtt Alan Rickman, azelőtt pedig David Bowie. David Bowie nemcsak kimagasló zenész volt, aki a hatvanas évektől szórakoztatta a közönséget muzsikájával, de rengeteg filmben is játszott, esetenként önmagát alakítva, cameo szerepekben (A végállomás gyermekei, High School Rock). 

Azt a tényt azonban már kevesen tudják, hogy David Bowie egy nagyon korai Quantic Dream játék, az Omikron: The Nomad Soul elkészítésében is szerepet vállalt. Egyrészt két karakter képében is megjelent: egy illegális együttes frontembereként, másrészt egy körözött bűnőzőként. David Bowie-nak hatása volt a játéktervezésre és a történetre is, sőt néhány dalt, amelyek később a "Hours..." című albumán is megjelentek, kifejezetten ennek a játéknak írt meg. 

Emiatt döntött úgy a Square Enix, hogy az Omikront mindenki számára ingyenesen elérhetővé teszi. A játékot itt lehet kérni egy bejelentkezés után, a válasz pedig egy beváltható Steam kulcs képében érkezik. Az akció január 22-ig tart.

omikron.jpg