A rusztikus stílus jellemzői

A rusztikus stílusra a természetes anyagok, a tömör fa, a kovácsoltvas elemek, a régies kiegészítők és a natúr lágy földszínek jellemzőek. Teljesen egységes jellemzőket azért nem tudunk felsorolni, mert ezek tájegységenként változóak. Más és más hagyományai vannak a kárpát-medencei, az angol, a francia vagy a skandináv területeknek - némi támpontot a népi motívumok adhatnak.

A rusztikus stílus természetközeliségéből adódó naturalitás melegséget és otthonosságot áraszt, időtálló és funkcionális. A vidéki élet formagazdagsága kimeríthetetlen, de tévedés lenne azt hinni, hogy mindez csak falusi környezetben érvényesülhet. A letűnt korok hangulatát könnyen visszaadhatod a régi és az új tárgyak barátságos párosításával, például egy rusztikus csillár is azonnal egyedivé teheti a nappalidat. A visszafogottság és a luxus egyszerre lesz jelen.

A csillár központi dísze lehet az otthonodnak

A mennyezeti lámpák, a függelékek és a rusztikus csillárok megjelenése igaz, gyakran a múltat, a hagyományokat idézi, de ma már a modern technológia segítségével gyártják őket. Ezek a lámpák hidat képeznek a vidéki egyszerű élet és napjaink mozgalmas időszaka között. 

A rusztikus csillár megjelenésével, formájával, anyagával, színével azonnal központi részévé válik az otthonodnak, exkluzív megjelenést és eleganciát biztosítva. A meleg, hívogató fényviszonyok megteremtése ma már a világítástechnika fejlődésének köszönhetően nem jelenthet gondot. A helyiség megvilágítását fényerő szabályozóval könnyen megváltoztathatod, a LED fényforrások pedig lehetővé teszik akár a színhőmérséklet vagy a fény színének beállítását is.

https-wwwalkonylampahu-2021-november-cikk2.jpeg

Milyen egy igazi rusztikus csillár?

Egyszerű, de mégis látványos, szinte uralja a teret. A természetes alapanyagok, a fém- és faelemek túlsúlya garantálja a naturalitást és a vidékies atmoszférát. A leggyakrabban használt anyagok: a kovácsoltvas, az öntöttvas, a bronz, az ón és a faragott fa. Színeit tekintve inkább a sötétbarna és a fekete dominál, emiatt könnyen illeszkedik bármilyen lakberendezési stílushoz.

Tágas, magas belmagasságú terekben érvényesül a legjobban, minél nagyobb a tér, annál nagyobb számú foglalattal rendelkező csillárt kell választanod. Erre azért van szükség, hogy a fényigényeidnek megfelelően tudd változtatni a bekapcsolt fényforrások számát. 

Az Alkonylámpa rusztikus csillárjai is működtethetőek LED fényforrásokkal, ami lényegesen csökkenti - akár 90%-kal is - az energiafelhasználást. Költséghatékony megoldást jelentenek, hosszú élettartammal rendelkeznek, nehezen sérülnek meg, a karbantartásuk nem igényel sem időt sem anyagi ráfordítást. A takarítás sem jelenthet problémát, sőt a rusztikus jelleg még hangsúlyozottabb lesz egy vékony kis porrétegtől.