Az Activision tavaly meglehetősen látványos körülmények között kreált magának egy riválist az EA szárnyai alatt megalakult Respawn Entertainment képében, ahová a korábbi fejőstehén szerepét betöltő Infinity Ward számos tehetsége átigazolt, ám nem az Activisionról lenne szó, ha tétlenül néznék a korábbi munkatársaik elvándorlását és lehetséges sikerre törését.

A kiadó már hónapok óta pereskedik a főkolomposokkal, Vince Zampellával és Jason Westtel, nemrégiben pedig az EA-t is bevonták a perpatvarba, azzal a váddal, hogy az óriásvállalat átcsalogatta őket, ez azonban még nem minden. A Kotaku által megszerzett információk szerint ugyanis különböző jogi manővereket használva az Acti elnyújtja a pereskedést, amivel komoly anyagi károkat okoznak a Respawn Entertainment vezetőinek, amivel végső soron hátráltatják a fejlesztők munkáját.

A hivatalos iratok szerint az Activision már hónapok óta tisztában van azzal, hogy az EA is benne volt a buliban, de a bizonyítékuk bemutatásával egészen decemberig vártak, s ezzel elérték, hogy a májusra kitűzött meghallgatást elhalasszák.

Zampella és West természetesen már panaszt tett a történtek miatt, de mivel tényleges törvénysértésről nem beszélhetünk, nem valószínű, hogy érdemi változás egyhamar bekövetkezhet, ami azt jelenti, hogy még tovább húzódhat az eddig több mint hat hónapja folyó pereskedés.