A Remedy a tavasszal kiadott Alan Wake után most egy régi klasszikusát, a Death Rallyt éleszti fel iPhone-on és iPaden. Ez idáig még nem biztos, hogy nálunk is komoly hírértékkel bírna, de a fejlesztők a játékot bemutató rendezvény alatt kikacsintottak a rajongókra, megszellőztetve, hogy új konzolos projektjük talán együttműködik majd a mobiltelefonokkal.

"Nem szándékozzuk elkötelezni magunkat az iOS mellett. A Death Rally csak egy szórakoztató kísérlet volt, hogy kitapasztaljuk a platform lehetőségeit és megtanuljuk, miként köthetjük össze a mobilképernyőt az elkövetkező nagykonzolos projektjeinkkel." -- mondta el a Eurogamernek Oksari Häkkinen.

A dolog már csak azért is érdekes, mert a konzolgyártók közül (eddig, a PlayStation Phone még nem jött ki) egyedül a Microsoft nyitott a mobilok felé a Windows Phone 7 Xbox 360-as összeköttetésével. Mivel pedig a Remedy az Alan Wake kvázi anyagi bukása ellenére is jó viszonyt ápol a kiadóval, lehetséges, hogy az esetleges második részt valahogy telefonokra is áthoznák a finnek. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Oksari kifejezetten konzolokról beszélt, tehát a rossz eladások ellenére is kitartanak a már ismert régió mellett.