Egy biztos: ha a Nintendo nyeregbem akar maradni a PS4 és az Xbox One mellett a konzolpiacon, akkor virítaniuk kell valamit a nagyon csúnyán leszerepelt Wii U helyett. Vagy ez, vagy valami isteni csoda folytán előállnak olyan exkluzív játékokkal, amik valahogy megdobják a konzol népszerűségét -- 2013. december 31-ig világszerte mindössze 5,86 millió darabot adtak el a konzolból a 2012-es megjelenése óta.

Talán az idei E3 lesz a Nintendo konzoljának fordulópontja, bár erre mindössze egy nagyon halvány jel mutat. Történt ugyanis, hogy a japán cég elindította hivatalos E3-as honlapját, aminek a forráskódjában, konkrétan az oldal fejlécében ez a kulcsszó virított: „új Nintendo-rendszer”. No, ebből máris azt vették le az okosok, hogy a kiotóiak egy új konzol bejelentésére készülnek.

Említésre csupán azért méltó ez az alaptalannak látszó pletyka, mert a Nintendo, értesülve a felfedezésről, nagyon sebesen törölte a weblap forráskódjából az ominózus kifejezést -- persze még ebből sem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de ha hozzátesszük, hogy már januárban is felröppent egy pletyka a dologról, egyből érdekesebben hangzik a pletyka. Az idei E3-on amúgy a cég ezúttal sem tart sajtótájékoztatót, jelenlétét más módon biztosítja.

nintendoe3newsystemmention.png