A Mosolyogj 2022 őszén nagy meglepetést okozott a horror-rajongóknak: az ezerszer látott, de remekül újrahasznosított ötletek és klisék egy érdekes, izgalmas, és néhol tényleg hátborzongató filmet teremtettek, ami aztán alanyi jogon garantálta a zajos sikert, és úgy néz ki, hogy a hamarosan mozikba kerülő folytatás még ezt is túl fogja szárnyalni.  A Box Office Theory nevű oldal szerint ugyanis a Mosolyogj 2 az előrejelzések alapján 25-35 millió dollár közötti nyitóhétvégével kezdheti meg a nagyvásznas pályafutását a tengerentúlon – ugyebár az első epizód anno 22,6 millióval nyitott az USA-ban.

Az az eredmény bőven felülmúlta az elvárásokat, és mivel alacsony költségvetésből, mintegy 17 millióból készült, volt oka ünnepelnie a Paramount stúdiónak. Az R-kategóriás horror végül 105,9 millióval végzett a hazai terepen, világszinten pedig 217,4 millióval, szóval hatalmas sikerként könyvelték el. Ebben a tekintetben a Box Office Theory már kicsit pesszimistább, azaz a Mosolyogj 2 maximum 87,9 milliót termelhet az Egyesült Államokban a teljes mozis karrierje során, de még az is lehet, hogy csak 58 millió jön majd össze.

A honlap az elvárásoknak megfelelően alakuló előzetes jegyeladások alapján becsülte meg ezeket az értékeket, a cikk írója pedig hozzátette, hogy a horrorfilmek folytatásainál ugyan előfordul, hogy gyengébben teljesítenek elődjeiknél, azonban a Mosolyogj 2 eredményein sokat dobhat a halloweeni időszak, hiszen ekkor az emberek jobban ki vannak éhezve a műfajra. A kritikákra még egy kicsit várni kell, de az első rész egyöntetűen pozitív fogadtatásban részesült, és mivel jó volt a szájhagyománya, a hosszú távú sikerét is ennek köszönhette. Ha a Mosolyogj 2-t is hasonlóan a keblükre fogják ölelni a szakmabeliek, akkor könnyen meglehet az esélye arra, hogy hasonló eredményeket érjen el.

A borítókép forrása: Variety