Bár az E3-on mindenki a következő konzolgenerációról várt információkat, és egyre biztosabb, hogy jövőre minden az új Xboxról és Playstationről szól majd, a Microsoft Studios feje, Phil Spencer úgy véli, hogy az Xbox 360-ban sokkal több kakaó rejlik annál, mint amennyit sokan jósolnak neki.

"A Microsoft 11 évvel ezelőtt lépett be a konzolok világába az első Xboxszal. Azóta is elhivatott hívei vagyunk a hosszú távú megoldásoknak. A legjobb dolog a 360-ban az eladott gépek nagy száma. Lehetőségünk van további újdonságokat meghonosítani, és támogatni a keményvonalas játékosokat. Olyan platform ez, ami beérett: most jönnek csak az igazán színvonalas anyagok."

Phil szavai alapján arra következtethetünk tehát, hogy a Microsoft átveszi a Sony üzletpolitikáját, és az új Xbox bemutatkozása után is támogatja az előző generációs gépet -- az eredeti Xbox esetében ez azért sem érte volna meg, mert nem volt elég háztartásban jelen a masina, ellentétben a PS2-vel. Most fordult a kocka, Xbox 360-nal Dunát lehetne rekeszteni, így jogos, hogy a Microsoft nem szeretne hátat fordítani a sok millió vásárlónak. Érdekes egyébként, hogy Phil a hardcore játékosokat említi, hisz pont ők nem láttak semmit az idei sajtókonferencián (oké-oké, egy Halo 4-re és egy Forza Horizonra azért futotta).