Na nem készpénzt ad a Microsoft, ha a megújult, Edge névre átkeresztelt Internet Explorert használod, hanem meghatározott helyeken kuponra beváltható vagy levásárolható hűségpontokat lehet gyűjteni. Az ötlet nem új, hiszen igazából nem a böngésző használatáért, hanem az Edge és keresőmotorjuk, a Bing együttes használatáért jár a pont, ez korábban Bing Rewards néven volt ismeretes, amit most kicsit átdolgoztak és Microsoft Rewards néven újraindítottak.

Ennek oka egész egyszerűen annyi, hogy bár az egymilliárdos álomhatárt 2018-ra nem érik el, de így is rengetegen használják a Windows 10-et, a vele csomagolt Edge böngészőnek viszont alig 5% a piaci részesedése, keresőmotorjuk meg még ennyire sem kedvelt. Ezen szeretne változtatni a Microsoft, és visszaállítani az ex-Internet Explorer egykori fényét, amikor hosszú éveken át piacvezető pozíciót töltött be, aztán jött a Chrome és a Firefox, majd az Opera.

Előre is elnézést kérünk ha már kellőképpen lázba jöttetek, de most aljasul lehűtjük a kedélyeket: a program egyelőre csak az Egyesült Államokban működik. Ettől még lehet véleményetek, amire kíváncsiak is vagyunk: szerintetek bejön a Microsoft új ötlete?

bing-rewards.png