A mobil, a televízió, a hűtő, a lámpa “kiokosítása” után megérkezetek az okos árnyékolórendszerek is. Az elektromos redőnyök világszerte tarolnak, tekintve, hogy rengeteg pozitív hozadékot társíthatunk hozzájuk.

A következő cikkben most utánajárunk, hogy melyek a redőnymotor kiválasztásának legfontosabb szempontjai. Tarts velem és hasznos információkkal gazdagodhatsz!

Biztonságtechnikai elvárások

Bizonyos márkák termékei, rendszerei rendkívül precízek, s még a legextrémebb körülmények között is képesek helytállni és maximális biztonságérzetet teremteni számunkra. A Redőny Diszkont redőnymotor kínálatában mi is találhatunk olyan masinákat, amelyekkel automatizálhatjuk a folyamatokat az otthonunkban. De miért minősülnek olyan “nagy számnak” ezek a produktumok, és milyen feltételeknek kell eleget tenniük a professzionális daraboknak? 

redony.jpeg

Az adatérzékelős motorok már kifejezetten ügyelnek arra, ha valaki belenyúlna manuálisan a redőny mozgatásába. Bármi szorul alá, a redőny leáll, aztán az ellenkező irányba húzódik vissza. Így semmilyen kár nem keletkezik, amivel megkímélhetjük a pénztárcánkat. 

Első a kényelem!

Az elektromos redőnymotorral egyértelműen kényelmesebbé tehető az árnyékolás, és sokunk számára már ennyi is elég. Egyszerűbb, gyorsabb a használatuk, szemben a manuális változatokéval. 

Egyetlen gombnyomással irányíthatjuk őket, egy okostelefon segítségével vagy a saját kapcsolójukkal, tehát nem kell plusz időt szánni a fel- és lehúzásra. Arról nem is beszélve, ha úgy kivánjuk, adott az időzítés lehetősége is. 

Terhelés és kompatibilitás - Amit tudnunk kell a redőnymotorokról

Az elektromos redőny praktikus, de csak akkor képes hosszú távon szolgálni minket, ha a motor terhelési kapacitását is eltaláljuk. De mit is jelent ez? A motorok különféle terhelési kapacitással rendelkeznek, vagyis különböző súlyú redőnyöket képesek mozgatni. Éppen ezért a vásárlás előtt mindenképpen mérjük fel, hogy milyen terhelési kapacitású motor illik a kiválasztott redőnyhöz!

Ha már több okoskészülék található a lakásban, akkor valószínűleg nem pont az elektromos redőnymotorra fogunk nemet mondani. De milyen okosrendszerek állnak rendelkezésünkre az árnyékolástechnika világában? A Smarthome redőnymotorok biztosítják, hogy hangvezérléssel, táblagéppel, telefonnal vagy éppen okosórával is menedzselhessük a folyamatokat. 

Amennyiben nem vagyunk tech-rajongók, akkor egy egyszerű, kapcsolós vagy távirányítós verzió is megteszi. Mindenesetre annyi biztos, hogy a speciális redőnymotorokkal sokkal komfortosabbá tehetjük a belső árnyékolást.