A Stephen King műveiből készült mozgóképes adaptációkból már Dunát lehetne rekeszteni (minimum kettőt is), ami sajnos magával hozza azt a tényt, hogy sokkal több rossz film és sorozat van a piacon a mester történeteiből, mint jó. Hogy a jövő év elején debütáló következő feldolgozás pontosan melyik kategóriába fog tartozni, egyelőre még kérdés, mindenesetre az bíztató, hogy A majom című novellát a remekül sikerült Longlegs – A rém rendezője, Oz Perkins álmodta vászonra. Ő jegyzi a forgatókönyvet is, a producer James Wan, a főbb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk majd, mint Theo James, Christian Convery, Tatiana Maslany, Elijah Wood, Colin O’Brien, Rohan Campbell és Sarah Levy. A film amerikai forgalmazója, a Neon jóvoltából már az első kedvcsinálót is megtekinthetjük:

A majom című rövid sztori eredetileg 1980-ban jelent meg, majd bekerült az 1985-ös Csontkollekció című novelláskötetbe is. A történet középpontjában egy elátkozott, cintányéros játékbaba áll, ami természetesen rendesen megkeseríti a karakterek életét. A készítők nyilatkozatai alapján az adaptáció kissé más perspektívából közelíti meg az eredeti művet, viszont a lényeg ugyanaz marad. Az ikerpár Hal és Bill rátalálnak a padláson édesapjuk egykori játékára, azaz egy cintányéros csimpánzra. Ezután borzalmas halálesetek követik egymást, és végül a fiúk megszabadulnak a játéktól, ám hosszú évek múlva ismét elkezdenek megmagyarázhatatlan módon hullani az emberek, ezért a testvérek összefognak, hogy megpróbálják valahogy megtörni az átkot.

Perkins elmondta, hogy inkább fekete komédiaként, mintsem kőkemény horrorként tekint az alkotásra. A majom 2025. február 21-én érkezik az amerikai mozikba, a magyar premierről egyelőre még nincs hír.