A Sony a 2004-es Pókember 2 óta nem igazán tud jó Marvel-filmeket csinálni. Magabiztos idióták gyülekezete, akik egy bevallottan megbundázott meccsen is direkt a vesztes csapatra fogadnának, és még meg is veregetnék egymás vállát, hogy milyen büszkék magukra. Jó ideje már annak, hogy egy totálkáros kocsikba nyomatják a benzint, és a Morbiusszal, valamint a Madame Webbel már a mozikasszáknál sem tudtak tarolni, sőt, valószínűleg kevesebbet buktak volna rajtuk, ha egyáltalán be sem mutatják ezt a két mozgóképes eposzt. Ettől függetlenül nem terveznek leállni, idén jön a Venom: Az utolsó menet, ami végre pontot tesz a felvizezett gumiszörny történetére, aztán a Kraven, a vadász, amely ismét a jó öreg, már eddig is „nagyon jól bevált” főgonosz-mosdatással próbálkozik – jöhetnek a tétek, hogy ezúttal sikerül-e a mesteri bravúr.

Az önálló Kraven-film Magyarországon december 12-én érkezik a mozikba, a címszerepet Aaron Taylor-Johnson játssza, de feltűnik benne Ariana DeBose, Fred Hechinger, Alessandro Nivola, Christopher Abott és Russell Crowe is. Taylor-Johnson korábban arról beszélt, hogy az alkotás nagyon más lesz, mint a Sony közelmúltbeli képregény-adaptációi, amit a film producere is megerősített, továbbá elmondták, hogy a gyártás során eleve az R-kategóriát célozták meg vele – ami úgy látszik tényleg igaz volt, ugyanis a Kraven, a vadász hivatalosan is megkapta eme magas korhatár-besorolást.

A produkció adatlapja feltűnt az MPA adatbázisában, rajta egy nagy piros R-betűvel, ami azt jelenti, hogy a film megtekintése az USA-ban a 17 éven aluliak számára csak szülői felügyelet mellett lehetséges. Az indoklás szerint a Kraven, a vadász erősen véres, erőszakos, valamint bőven tartalmaz káromkodásokat is, így ez lesz a Sony első képregény-adaptációja, ami nem PG 13-mal fog futni, noha a Venom első két része és a Morbius is indokolta volna, hogy az eredeti alapanyag fényében egy kicsit bevállalósabbak legyenek a fejesek. De azért ne igyunk előre a medve bőrére, az erőszakosabb és véresebb hangvétel még nem garantálja, hogy maga a film is jó lesz.