Mint azt korábban mi is megírtuk, az Amazon élőszereplős sorozatot készít a népszerű japán videojáték franchise, a Like a Dragon (leánykori nevén Yakuza) alapján. Az már kiderült, hogy az első évad összesen 6 epizódból fog állni, a történet pedig két idősíkban, 1995-ben és 20005-ben meséli el Kazuma Kiryu kalandjait, ám az őt megszemélyesítő színész, Ryoma Takeuchi egy, az amerikai IGN-nek adott interjúban további részleteket árult el a közelgő adaptációról.

Takeuchi elmondása szerint a sorozat, noha az első Yakuza-játék sztoriját veszi alapul, csak részben fogja feldolgozni annak eseményeit, és részben eredeti történet lesz, viszont a franchise hangulatát és az alapvető narratív elemeit megtartják. Az alkotók igyekeznek az olyan, szintén japán illetőségű sikersorozatok nyomdokaiban haladni, mint a Shogun és a Tokyo Vice, valamint az eddig látottak alapján a játékokat készítő Sega is elismerően nyilatkozott, szerintük mind az adaptáció, mind pedig Takeuchi alakítása méltó az alapanyaghoz.

5399xvb9in4d1666.jpg

Ez persze lehet akár üres marketingszöveg is, de az Amazon eddigi adaptációit látva simán megvan rá az esély, hogy ismét nagyot fognak alkotni. Az olyan sorozatok, mint a The Boys, az Invincible, vagy a Fallout nem csak azt bizonyították be, hogy igenis lehetséges tökéletes feldolgozást készíteni képregényes és videojátékos alapanyagból, hanem azt is, hogy az Amazon érti és érzi a témát.

A stílszerű névre hallgató Like a Dragon: Yakuza 2024. október 25-én debütál az Amazon saját streaming platformján, a Prime Video-n.