• Ahmed Best megnyílt öngyilkossági kísérletéről
  • Rengeteg támadás érte őt Jar Jar szerepe miatt
  • A karrierjét is tönkretette az utálkozás

jar-jar.jpeg

Ahmed Best, a színész, aki életre keltette Jar Jar Binkst, a hírhedt gungant a Star Wars előzményfilmekben, nyilvánosságra hozta, hogy valamikor eljátszott az öngyilkosság gondolatával. Best az 1999-ben megjelent Baljós árnyakat követő utálkozás miatt vetett véget kis híján az életének, de a színész néhány napja twitterén osztott meg egy képet magáról és a fiáról azon a helyen, ahol néhány éve öngyilkosságot akart elkövetni.

„Jövőre lesz 20 éve – kezdte Ahmed Best –, hogy a média utálkozásának céltáblájává váltam, ami a mai napig befolyásolja a karrieremet. Ezen a helyen vetettem véget majdnem az életemnek. Még mindig nehezen beszélek róla. De túléltem és ez a kissrác az ajándékom érte.”

Best tavaly a következőket nyilatkozta az őt ért bántalmakról: „Halálos fenyegetéseket kaptam az interneten. Emberek jöttek oda hozzám azzal, hogy tönkretettem a gyerekkorukat. Ez elég kemény dolog egy 25 évesnek.” 2016-ban arról kérdezték, hogy visszatérne-e a Star Wars univerzumba: „Azt hiszem elronthattam, amit el tudtam rontani. Nekem elég volt ennyi a Star Wars univerzumból. Nem akarok visszamenni. [Ha megkérdeznének], nemet mondanék. Nincs kedvem visszamenni. Megtettem, amit tettem, és úgy gondoltam, hogy jó volt. Élmény volt. Most pedig ideje továbblépni.”

A Baljós árnyak volt Best első nagyobb filmszerepe, ami akár be is bikázhatta volna a karriárjét, hiszen az első Star Wars film volt A Jedi visszatér után, de ehelyett előre elkaszálta azt. Azóta is, azon kívül, amikor Jar Jar hangját adja animációs sorozatokban vagy videojátékokban, csak rövidfilmekben, B filmekben és egy-egy sorozatepizódban játszik.