...de hát hogy is ne hagynánk, hiszen a CD Projekt által indított kezdeményezés félelmet és akadályokat nem ismerő lovagjai valóra váltották sokunk álmát: mára már beszerezhetetlen, sokak szemében kincsnek számító játékokat ásnak elő, megállapodnak a jogtulajdonosokkal, majd kicsit kipofozzák a cuccot, hogy elfusson a legújabb operációs rendszereken is, mindenféle másolásvédelmi (már bocsánat, de) töketlenkedés nélkül, hozzácsapnak némi ajándékot, és már-már hihetetlenül alacsony összegért kiteszik a kirakatba.

Ráadásul teszik mindezt könnyed eleganciával, laza humorral fűszerezve, mint ahogy a mostani bejelentésük is igazolja ezt: a fent látható fejléc tanúbizonysága szerint „a DRM elleni harc folytatódik, most a JoWooD-dal”. Jelentem, a csata ismét győzelemmel ért véget, hiszen máris megvásárolható náluk a darálós FPS-ek egyik királya, személyes kedvencem, a Painkiller, ráadásul egyből a Black Edition, ami tartalmazza a Battle out of Hell expanziót is, és a II. világháborús tankszimulátorok egyik (ha nem „A”) legjobban sikerült darabja, a Panzer Elite, melyből szintén a Special Edition tehető a kosárba, amely az eredeti játék megfoltozott verzióját, és a közösség által készített legjobb modokat, plusz az ilyenek készítéséhez szükséges fejlesztőeszközöket tartalmazza. Mindkettőt 9,99 dollárért tudhatjuk magunkénak, ami tényleg nem sok értük.

És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a kiadó további négy neves címe is hamarosan bezsákolható lesz, ugyanilyen árcédulával: emlegetett éjjeli madár kollégám örök „gyűlölöm és szeretem” szerelme, a Gothic II aranybogaras verziója (az alapmű és Night of the Raven kiegészítő), a szintén kiváló Spellforce Platinum Edition pakkja (az alap mellett a két expanzió, a Breath of Winter és a Shadow of the Phoenix), valamint a nem kevésbé patinás Guild – talán mondanom se kell – szintén Gold kiadása (alapjáték és kiegészítő). Melléjük társul negyedikként egy aranyos és kellemes Settlers-klón, az Alien Nations, mely mindössze 5,99 dollárt fog kóstálni.

Nem kezdek bele a „hej, azok a régi szép idők” kezdető nosztalgikus-szirupos szipogásba, de hát nem kevés emlék tört elő belőlem, míg ezeket a sorokat virtuális papírra vetettem, így azt hiszem, újabb pár tallérral fogom a hős lovagok harcát finanszírozni...