A Sony Interactive Entertainment (“SIE”) bejelentette, hogy a Firesprite Limited véglegesítette az északnyugat-angliai fejlesztőcsapat, a Fabrik Games felvásárlására vonatkozó tranzakciót. A Fabrik Games-t a Firesprite ügyvezető igazgatója, Graeme Ankers alapította 2014-ben azzal a céllal, hogy támogassa a manchesteri játékfejlesztést, ideértve számos indie cím elkészítését és kiadását. A közelmúltban a Fabrik Games együttműködött a Firesprite-tal a The Persistence című túlélő-horror játékon. A Fabrik csatlakozik a Firesprite stúdióhoz, amely kulcsfontosságú szerepet tölt be a stúdió exkluzív játékokkal kapcsolatos bővítési terveiben. 

„Örömmel jelentem be a Fabrik Games és a Firesprite egyesülését, ami fontos mérföldkő a PlayStation Studios történetében” – nyilatkozta Graeme Ankers, a Firesprite ügyvezető igazgatója. „A csapat szenvedélyes és elkötelezett fejlesztőkből áll, élükön iparági veteránokkal, akik számos AAA-sorozaton dolgoztak. Izgatottan várjuk, hogy kreatív tehetségekből álló csapatunk tovább bővüljön, és újabb egyedi élményeket biztosíthassunk a PlayStation rajongóinak.”

„A Firesprite stúdióval hosszú ideje dolgozunk közösen” – nyilatkozta Erro lIsmail, a Fabrik Games stúdió vezetője. “Az egész csapat izgatottan várja a továbbiakat, hiszen kreativitás tekintetében már sikerült egymásra hangolódnunk. Alig várjuk, hogy mindenkinek megmutathassuk, mire vagyunk képesek.”

A Fabrik Games felvásárlása a Firesprite PlayStation Studios-hoz való csatlakozásával összhangban zajlik, így 265 főre bővült a Firesprite fejlesztői csapata.

thepersistence03.jpg