Jövőre eredetileg négy MCU-film került volna a mozikba: az Amerika Kapitány: Szép új világ, a Mennydörgők*, a The Fantastic Four: First Steps és persze a sokat szenvedett Penge-reboot, amin most már minden bizonnyal valamiféle hollywoodi átok ül. Az alkotást eredetileg tavaly mutatták volna be, azonban a film első rendezője, Bassam Tariq dobbantott a direktori székből, majd a helyére lépő Yann Demange is ugyanezt tette, ráadásul a forgatás körül kialakult hercehurca sem segítette a munkálatok terv szerinti menetét – és most úgy tűnik, hogy a 2025. november 7-re kitűzött új premierdátumból sem lesz semmi. Ugyanis a Disney törölte a bemutatót, ráadásul nem derült ki új dátum, szóval egyelőre bizonytalanná vált, hogy mikor láhatjuk végre Mahershala Alit a Fénybenjáró szerepében.

blade-cropped.jpg

A premier eltolása azért sem meglepő, mert a Disney vezetője, Bob Iger korábban arról beszélt, hogy maximum három Marvel-filmnek kellene kijönnie egy évben. És mivel a Sam Wilson-féle Amerika Kapitány, a Mennydörgők csapatának közös kalandja, valamint az MCU Fantasztikus Négyese is jobban áll, értelemszerűen a vámpírvadásznak mennie kellett egy későbbi időpontra.

A Marvel továbbá kijelölt három másik premierdátumot 2028-ra: február 18-án, május 5-én, illetve november 10-én is érkezik egy MCU-film a mozikba, viszont azt egyelőre nem tudni, hogy mely projektek debütálnak majd ekkor.

A képek forrása: Marvel