Champions Online



Miről is szól a a fáma? A City of Heroes készítőinek új MMO-játékában ismét a képregénykarakterek lesznek a középpontban. A sztori szerint a (képregény) hősök testesítik meg az emberek nemzedékének védelmezőit, akik igazságot szolgáltatnak a mai világban, és alaposan elbánnak a bűnözőkkel. Ebben a korban természetesen a szuperhatalmak is jelen vannak (akik gaz terveikre kívánják felhasználni a szupertechnológiát, ezzel is átvéve az egész világ feletti uralmat), illetve még egyéb űrből és más dimenziókból érkező kreatúrák is boldogítani fogják hősi pályafutásunkat.

Miért kell ez nekem? Az előzetes játékképek és videók alapján végre egy, a kor igényeinek megfelelő képregényhősös MMOG-vel lesz dolgunk, hiszen valljuk be, hogy a City of Heroes nem igazán nyerte meg magának az embereket — ellenben a játék fejlesztése során szerzett tapasztalat elég lehet egy jobb játékprogram elkészítéséhez.

Megjelenés: szeptember

Bétára való jelentkezés: http://www.champions-online.com/preview_application, és persze amint tudunk, írunk is róla.

Overlord II



Miről szól a fáma? A 2007-es kalandjáték folytatásában egy új hatalommal, a Dicsőséges Birodalommal kell felvennünk a harcot, aminek résztvevői sorra hódítják meg a királyságokat és emellett sorra pusztítják el a mágiával kapcsolatos dolgokat. Az új részben már sokkal ügyesebb talpnyalókkal fogunk operálni, akik továbbra is lesni fogják minden óhajunkat, és a második részre képességeiket is sikerült csöppet felturbózni.

Miért kell ez nekem?  Aki játszott az első résszel, az biztosan ki fogja próbálni a másodikat is, aki pedig még nem próbálta, az is tegyen egy próbát, hiszen a Dungeon Keeper óta tudjuk, hogy mennyire jó móka gonosz szerepben tetszelegni és „szebbnél szebb” teremtményekkel szórakozni.

Megjelenés: június 23.

Red Faction: Guerilla



Miről is szól a fáma? A Red Faction első részét imádtuk, sajnos a másodikat már nem annyira, de most jön kedvenc franchise-unk legújabb tagja, amiben már TPS-nézetben csodálhatjuk meg a készítők által alkotott, a cselekmény színterét adó nyílt világot. Szabadság, marsi kaland, az eddiginél mégjobban rombolható környezet — mi kell még?

Miért kell ez nekem?  Mert imádod a lövöldözős stuffokat, ahol az aznap felgyülemlett feszültségedet könnyedén levezetheted és kedvedre rombolhatsz a világban mindenféle következmény nélkül.

Megjelenés: augusztus 25.

Section 8



Miről is szól a fáma? A FEAR alkotóinak új játékában nem kisebb feladatot kapunk, minthogy megmentsük a Földet akár hatalmas csatázások árán is. Egy különleges alakulat egyik tagját alakítjuk, akivel rengeteg taktikai harcon fogjuk keresztülverekedni magunkat különböző high-tech járművekkel, páncélokkal és természetesen fegyverekkel megerősítve.

Miért kell ez nekem? Lehetetlennek tűnő missziók, valamint szuper katonák még szuperebb felszereléssel? Azt hiszem, ezt nem kell tovább ragozni..,

Megjelenés: augusztus 25.

League of Legends: Clash of Fates



Miről is szól a fáma? A Warcraft 3 méltán népszerű modján, a DotA-n alapuló új játékkal kedveskednek nekünk a modifikáció kiötlői. A League of Legendsben a már jól megszokott csatatéren kell győzedelmeskednünk az ellenséges csapat felett, mialatt lövegtornyaikat leromboljuk és végzünk csatlósaikkal is, változatosnál változatosabb hősök bőrébe bújva.

Miért kell ez nekem? Mert már a DotA is egy remek taktikai alapokra helyezett csapatjáték, ami mára már profi e-sportrendezvényeken is visszatérő vendég szokott lenni. Nem lesz ez másként a LoL-lal sem, s a játék készítői igyekeznek is chatszobákkal, fórumokkal és még pár egyéb finomsággal összekovácsolni a hasonszőrű játékokra vevő játékosréteget.

Megjelenés: július 22.

Bétára való jelentkezés:  http://www.leagueoflegends.com/beta/signup

Tale of Monkey Island – Episode 1



Miről szól a fáma? A TellTale a LucasArts-szal vállvetve ismét visszahozza a kalandjátékok egyik nagy öregjét, a Monkey Islandet, amit szépen sorjában epizódonként fognak adagolni a nagyérdeműnek.

Miért kell ez nekem?  A The Monkey Island az egyik leghíresebb és egyben legnépszerűbb kalandjáték, amely mind egyedi humorával, mind ügyes rejtvényeivel kiemelkedett az akkori műfajtársai közül. A TellTale szerint egy bámulatos kalandban lesz részünk, amire már nem is kell oly sokat várni.

Megjelenés: július 7.