• 30 éve alapították az id Software csapatát
  • A stúdió nyílt levélben köszönte meg a rajongók támogatását

A születésnapos sorozatokról elég gyakran megemlékezünk, de ne menjünk el szó nélkül a stúdiók mellett sem – pláne, ha egy akkora legendáról van szó, mint az id Software, amely február 1-jén ünnepelte megalapítása harmincadik évfordulóját.

A John Romero, John Carmack, Adrian Carmack és Tom Hall kvartettje által létrehozott stúdió a videójátékok technológiai fejlődésében úttörő szerepet töltött be, megalkotva lényegében azt a műfajt, amit FPS-nek nevezünk, olyan játékokat letéve az asztalra az évek folyamán, mint a Wolfenstein 3D, a Doom vagy a Quake.

30-eves-lett-a-legendas-id-software.jpg

A jelenleg a ZeniMax Media kötelékébe tartozó stúdió egy nyílt levélben köszönte meg a rajongóknak a három évtizedes támogatást.

"Ma van harminc éve annak, hogy az id Software elkezdett játékokat készíteni. Sok minden megváltozott ebben a három évtizedben, ami viszont nem, hogy még mindig nagy lelkesedéssel igyekszünk összehozni a legeszesebb és legkreatívabb embereket az iparágban, hogy együtt szórakoztató és emlékezetes FPS-eket készítsünk. A víziónk hajt minket előre, ugyanakkor hálások vagyunk azokért a dolgokért is, amik korábban történtek."

"Köszönetet szeretnénk mondani az alapítóinknak azért a féktelen képzelőerőért és látnoki technikai tudásért, amivel megajándékozták a stúdiót a korai években. Köszönet a jelenlegi és a múltbéli csapattagoknak, kiadóknak, partnereknek és együttműködőknek mindazért, amivel hozzájárultak utunkhoz. Köszönet illeti barátainkat és kollégáinkat is a Zenimax és a Bethesda családján belül – jobbat nem is kívánhatnánk. És ami a legfontosabb: köszönjük a csodálatos játékosközösségünknek is világszerte – TI vagytok azok, akik lehetővé tették ezt a 30 évet."

"Büszkébbek nem is lehetnénk a csapatunkra, óriási izgatottsággal és ambiciókkal várjuk mindazt, ami előttünk áll. Köszönjük, hogy ti is részt vesztek ebben az utazásban."