A hazai játékosok egyik legnagyobb problémája a játékok ára, hiszen nem szívesen adunk ki 12-16 ezer forintot egy olyan termékére, amit legtöbbször ki sem tudunk próbálni mert demó az nem érkezik, de hozzá kell tegyük külföldön sem mosolyogva hagynak az emberek 60 dollárokat a kasszánál, azonban Chris Deering szerint ez az ár is kevés és az a véleménye, hogy a nagy kaliberű játékokat 70 fontért, nagyjából 115 dollárért kellene kínálni.

A Sony Europe egykori első embere szerint az AAA-játékok (pl.. Modern Warfare 2, God of War 3, stb.) fejlesztése nem elég költséghatékony, hiszen a PS2-höz képest tízszer drágább játékot fejleszteni, ha pedig a Playstation 1-et vesszük alapul akkor már 20-50-szer nagyobb költségekről beszélünk. Deering azonban belátja, hogy van egy határ ami felett az emberek nem fognak fizetni.

Reméljük a nagy fejesek nem szívlelik meg Deering „jó tanácsát” már csak azért sem, hiszen nemrég egy kisebb fajta botrány alakult ki a Modern Warfare 2 áremelése miatt, ugyanis a megkérdezett játékosok 78%-a nem akar 60 dollárt fizetni, és különben is 115 dollár, azaz 21 700 Ft hajmeresztően drága, olyannyira, hogy csak kevesen vennének játékokat ezáltal a kalózkodás mértéke megnőne ez pedig csöppet sem kedvezne a játékiparnak.