Zack Snyder karrierje manapság már-már romokban hever, azonban annak idején igazi látnoki rendezőnek kiáltották ki, az olyan filmeknek köszönhetően, mint A holtak hajnala 2004-es remake-je, a 300, vagy épp a Watchmen: Az őrzők. A direktor a ComicBook.com-nak adott interjút Az istenek alkonya című animációs sorozatával kapcsolatban, és itt kérdezték meg tőle, hogy a képregény-adaptációk közül melyik alkotására a legbüszkébb, hiszen a Warner Bros-nál eltöltött évei alatt nem egy ilyen filmet rendezett. Snyder a következőt válaszolta:

Nos, furcsamód én kétféleképpen közelítem meg ezeket. Mármint természetesen ott van Az acélember, a Batman Superman ellen és Az Igazság Ligája, ezek sajátos feldolgozások. Nem is tudom, lehet-e ezeket klasszikus értelemben vett képregényfilmeknek nevezni. De megértem persze, miért nevezik annak őket az emberek, hiszen képregényekből vett karakterek szerepelnek bennük meg ilyenek. De alapvetően ezek a saját ötleteim, amelyek képregényhősökön alapulnak. Úgyhogy én a Watchment mondanám, talán ez az, amire a legbüszkébb vagyok egyszerűen a képregénytől a látványtervig tartó adaptációs folyamat miatt, tehát ahogy a képregénytől eljutottunk a kész filmig. Szerintem a Watchmen nagyjából a leginkább letisztult, legkielégítőbb adaptáció.”

Az Alan Moore és Dave Gibbons kult-képregényéből készült film, noha nem volt zajos siker és a kritikusok sem borultak le előtte, a közönség az eltelt évek alatt felfedezte magának, és ma már igazi modern klasszikusnak számít, sokak szerint egyenesen minden idők vitathatatlanul legjobb képregényadaptációja.

Borítókép forrása: ComicBook.com