A 2013-ban indult Zack Snyder-féle DC Moziverzumot már végleg eltemették, ami a rosszabbnál rosszabb filmek és a hatalmas anyagi bukások fényében nem is meglepő, viszont a franchise 10 esztendeje alatt kaptunk egy-két érdekes és színvonalas alkotást is, mint például a Shazam!-ot, amit ugyan nem szeretett mindenki, a rajongók többsége mégis üde színfoltként konstatálta a vicces hangvételű képregényadaptációt. A szuperhősműfaj akkoriban a csúcson volt, így a film főhősét alakító Zachary Levi is nagy reményeket táplált, amikor kiválasztották a szerepre: konkrétan ő akart lenni a következő Dwayne Johnson vagy Chris Evans.

Amikor kiválasztották Shazam szerepére, akkor gyakorlatilag az álma vált valóra. Akkor azt gondolta, hogy ez lesz a belépője az útra, ami elvezeti odáig, hogy a Sziklához vagy Chris Evanshoz hasonló sztárrá váljon. Csak hát ez nem jött össze számára, emiatt kesereg is” – írta a The Hollywood Reporter egy bennfentes forrás alapján. Ez a bizonyos forrás állítólag évek óta ismeri a színészt, tehát elvileg van rálátása arra, hogy mi a helyzet mostanában az egykori DC-sztárral. Levi amúgy visszavonultan él egy texasi farmon, és ugyan a színész szakmát nem hagyta maga mögött (legújabb filmje, a The Unbreakable Boy 2025 februárjában debütál), igyekszik távol maradni Hollywoodtól.

Jól lehet, ha a DC Moziverzumot nem kaszálták volna el, Shazam-franchise akkor sem kap újabb folytatást, hiszen a második rész, Az istenek haragja a 110-125 milliós költségvetése ellenében mindössze 134,1 millió dollárt termelt a kasszáknál, tehát hatalmasat bukott. Bár a helyzeten azért árnyal valamicskét, hogy a film bemutatója előtt már mindenki tudta, hogy az egy zsákutcába futott brandhez tartozik. Levi mindenesetre azóta szinte teljesen eltűnt a pályáról, idén egy kisebb családi filmmel, a Harold és a varázsceruzával jelentkezett, de anyagilag az is a földbe állt.

A The Hollywood Reporter azt is felemlegette, hogy Levi a közelmúltban politikai állásfoglalásaival is tovább rontotta a jó hírnevét, mivel a színész a libertarizmus híve, a mostani kampányidőszakban egy ideig Robert F. Kennedy Jr.-t támogatta, azonban Kennedy visszalépése után már Donald Trump mögé állt. Ezt követően gyakorlatilag szétszedte őt a sajtó, és több híresség is elítélte. A múltban más sztároknak is meggyűlt a baja a politikai állásfoglalásokkal, szóval Levi végül elhatározta, hogy az idei kampányszezonban senkit sem fog támogatni.

A borítókép forrása: The Hollywood Reporter