Amióta csak tudunk a Project Natal létezéséről, azóta mennek a pletykák, hogy lesz egy új Xbox 360, ami tartalmazza ezt a forradalmi technológiát. Rengeteg ismeretlen forrás szentül meg van győződve erről, de még maga Steve Ballmer is elkotyogta az új hardver létezését, most pedig az egyik programozónak is sikerült ugyanez, Ryan Geiss ugyanis az alábbiakat írta a blogjába:

„Végre elárulhatom, hogy azon fejlesztők közé tartozom, akik a Project Natal testfelismerő algoritmusán dolgoznak, amivel az Xbox 360+-ban is lehetővé válik a mozgásérzékelés.”

A pletykák szerint az Xbox 360+ 1 TB-os merevlemezzel és beépített mozgásérzékelős technológiával érkezik majd, de ezt a híresztelést hamar megcáfolták. Egy ismeretlen forrás szerint azonban lesz Xbox 360+, de mozgásérzékelő és szupernagy merevlemez nélkül. Arról van szó csupán, hogy a Microsoft egy javított Xbox 360-at fog megjelentetni, ami mentes az előző generációt sújtó problémáktól, például az RROD vagy az E74-es hibától. Az informátor továbbá azt is hozzátette, hogy a konzol valószínűleg egy új kezelőfelületet is kap, hogy a majdani Natallal könnyebb legyen a kezelés, de ezt az áttervezett menüt a szimpla Xbox 360-as közönség is megkapja majd, valamint elképzelhető, hogy a gép merevlemezén filmeket és zenéket is találunk — vagy az ezek letöltésre feljogosító tokent —, ezzel kihangsúlyozva a gép multimédiás képességeit.

Ne felejtsük azonban, hogy a fent leírtak még csupán pletykák, bar az reményre ad okot, hogy Geiss az ominózus blog bejegyzéséből kitörölte a „+” jelet, talán a főnökei parancsára, a rejtélyes forrás pedig azt állítja, hogy hamarosan érkezik a hivatalos bejelentés.