A héten arról írtunk, hogy az Activision furcsa döntése következtében számos Vivendi-játék kiadásról lemondott. A Vivendi a Robert Ludlum-féle Bourne és Covert One könyvekre szóló játékkészítési licencet még 2005-ben vette meg, és azóta csak egy játék készült el, a The Bourne Conspiracy, ami júniusban jelent meg.

Ma a Ludlum Entertainment visszavásárolta a játék készítésre vonatkozó jogokat, valószínűleg félve attól, hogy több játék nem fog a sorozatból készülni.

Jeffrey Weiner, a Ludlum Entertainment vezérigazgatója nyilatkozatában elhintett egy lehetséges folytatást.

„A kollégák a Vivendi Gamesnél nagyszerű munkát végeztek a Bourne Conspiracy hangulatának és egyediségének bemutatásában. A játékostársadalom pozitív visszajelzése egyértelmű jel arra, hogy a jövőbeli Ludlum-játékok népszerűek és nyereségesek lesznek, évekig is.”

„Együtt szeretnénk dolgozni a játékosközösség újító tagjaival és új befektetőkkel, hogy több emberhez jussanak el Ludlum történetei, és hogy segítsenek megírni a következő darabját ennek a npszerű és időtlen sorozatnak.”- tette hozzá Weiner.

Megoldódni látszik tehát az Activision-kálvária. Biztonságba került a Ghostbusters is, amit a Sony Pictures, amely a film jogait birtokolja, jövőre a boltok polcain szeretne látni, az eredeti Szellemirtók 25. évfordulója alkalmából, mától pedig Jason Bourne is jól érezheti magát.

Tegnap egy furcsa módját választotta a készítő Double Fine, hogy tisztázza, minden rendben van a Brütal Legenddel. A hivatalos oldalra egy bizarr képet tettek ki (rögtön az első kép az), ami első ránézésre nem jelent semmit, de ha fölé visszük a kurzort, ez a szöveg olvasható: „Brütal Legend is fine”, azaz „A Brütal Legend rendben van”.

Persze még mindig van pár játék, amiért aggódni lehet…