Az Undisputed című játék személyében valódi hiánypótló alkotással gazdagodhattak a gamerek, hiszen az utóbbi években nemigen kaptunk új bokszjátékokat – a műfaj gyakorlatilag a 2011-es Fight Night Champions óta halott. Az Undisputed azonban könnyen lehet, hogy új életet lehel a zsánerbe, már csak azért is, mert a 2020-ban alapított angol stúdió, a Steel City alkotása hiába kezdett szerényen, mostanra rendkívül sikeres játék lett belőle. A cucc 2023-ban vált elérhetővé korai hozzáférésben, a teljes változat pedig 2024 októberében látott napvilágot. A Game Developer jelentette, hogy máris sikerült belőle eladni 1 millió példányt, mondjuk az nem egyértelmű, hogy ebbe a korai hozzáférés során vásárolt példányok is beleszámítanak-e, de annyi baj legyen.

A Steel City-t Ash Habib alapította a testvérével, és a fejlesztőknek nagy tervei vannak a jövőre nézve, pontosabban szeretnének egy jelentős esport-játékot csinálni az Undisputedből, mivel az úriember szerint eleve így tervezték meg az egész játékot. Nemrégiben azt nyilatkozta, hogy partneri kapcsolatot alakítottak ki a Bokszvilágtanáccsal, szóval az Undisputed tornáin valódi öveket lehet majd nyerni, amelyeket ráadásul maga a szövetség elnöke, Mauricio Sulaimán fog átadni.

Bár kereskedelmileg egyértelműen arat a játék, a kritikusok és a felhasználók fogadtatása már nem ennyire pozitív. A Steamen mindössze 68%-os az összértékelése, a friss vélemények alapján pedig 39%-os – sokan technikai hibákra és bugokra panaszkodnak, illetve arra, hogy az online elemek sem működnek normálisan. A Metacriticen sem fényesebb a helyzet, ott 70, valamint 71 pontot ért el a különböző platformokon. A tesztelők ugyancsak a technikai problémákat említik legnagyobb negatívumként, és azt, hogy egyelőre nem túl tartalmas a játék.

A borítókép forrása: Steam