Virgin: forradalom?Persze a bevezetőt rögtön pontosítanom kell, hiszen a Virgin nem tűnt el a színről, csak a hozzám hasonló „ős-gamerek” horizontja alá bukott a napja. Hiszen sokan emlékszünk a piros-fehér logóra, mely olyan megbízhatóan jelezte a minőségi játékokat, legyen szó a Lands of Lore és Legend of Kyrandia sorozatról, a Command & Conquerről, a Dune-címekről, vagy épp az első Resident Evil horrorokról. Aztán a cég, melynek tulajdonosa az 1950-ben született Sir Richard Branson, az Egyesült Királyság 9. leggazdagabb embere (vagyonát 7,2 milliárd dollárra becsülik) és a világ egyik legismertebb playboya (feltűnt többek között a Jó barátok és a Baywatch epizódjaiban is, önmagát alakítva), más irányba indult el. Lemezkiadás, légi közlekedés, mobiltelefon-biznisz – a játékoldalon csak az online szerencsejátékok és az eseti (casual) mókák maradtak meg.

Most azonban a cég ismét a hardcore játékok felé fordul (ezek a teljes, „nagy” stuffok, nem az Aknakereső, pasziánsz és hasonlók). A Virgin Games és a Game Domain International bejelentette, hogy a Steamhez és GameTaphoz hasonló platformot hoz létre, A World of My Own (AWOMO -  magyarul: "az én saját világom") néven. Az említett hálózatoktól eltérően az AWOMO 3D-s, virtuális felületet kínál, és olyan lehetőséget szeretne adni a PC-játékosoknak, mint a zenekedvelőknek az iTunes. Sir Richard szerint a GDI (nem keverendő össze a Command & Conquer jófiúival) technológiája forradalmasíthatja ezt a szegmenset – a letöltési sebesség például olyan drasztikus lesz, hogy a vásárlás után pár perccel már játszhatunk is. (Tegyük gyorsan hozzá, ezen a téren azért érvényesül az „üvegnyak-hatás”, azaz a letöltési sebesség mindig a legszűkebb keresztmetszethez igazodik, így idehaza tutira nem fogjuk ezt olyan látványosan megélni...).

Az AWOMO első tesztjei már lezajlottak, jó pár kiadónak lehetősége volt kipróbálni, mit kínál számára a rendszer, és a látottak alapján a Koch Media Group, Európa egyik legnagyobb PC-játék forgalmazója máris a projekt mellé állt, és megkezdték a tárgyalásokat a platformon való megjelenésről. A próbákon jelen volt Roger Bennett, az ELSPA (a játékipar szövetsége) korábbi igazgatój is, aki igen lelkesen nyilatkozott a dologról: „Húsz év vagyok a komputer- és videojáték-iparban, és őszintén mondhatom, a legegyedibb technológiát láthattam működés közben, mely az ipar számára jelenleg a legnagyobb lehetőséget kínálja.”

A Virgin Games és a GDI az AWOMO platformot 2007 közepén/végén mutatja be a nagyközönségnek, gazdag, nemzetközi piacra szánt játékkínálattal.