Essünk túl a két kisebb címen: két RTS-ről van szó, mely elég szerencsétlen módon köszön be, hiszen a SupCom és a C&C3 debütálásakor nem látszik túl jó ötletnek valós idejű stratégiát kiadni, főleg, ha nem is A-kategóriás projektekről van szó. Márpedig sem a The Show, sem a Frontline: Fields of Thunder nem ebbe sorolandó, bár nyilván a stílust kedvelők vetnek rájuk egy-két pillantást, és ugyebár a várhatóan kedvezőbb ár is csábítólag hathat a vevőkre. A letöltések között szereplő két, a játékmenetet bemutató videó alapján ki-ki eldöntheti, hogy érdemes lesz-e komolyabban foglalkozni velük.

Ami viszont mindenképp csúcskategória, az a Crysis, melynek hype-vonatán már jó páran fenn csücsülünk. Most nem egy újabb játékbeli filmanyagot toltak alánk a német srácok, hanem két darab hivatalos nevén technológiai demót, ami amúgy videó, és arra hivatott, hogy szemléltesse a CryEngine2 névre hallgató motor képességeit. Az elsőben egy modern hegyvidéki villában tehetünk virtuális sétát, és megcsodálhatjuk a tűéles textúrákat, a fény/árnyék hatásokat. A másodikban egy hatalmas, bár üres város utcái fölött suhanunk, hogy megtorpanva megbámuljuk a befutó villamos oldalán tükröződő tájat, és bevárjuk az estét. Kiváló reklám nemcsak az erőműnek, de a DirectX10-nek is...

Végül, de nem utolsósorban a The Sims 2 készülő ötödik, Seasons kiegészítő csomagjából kaptunk egy izmosabb anyagot, melyben a pakk egyik tervezője mutatja be a nóvumokat. A négy évszak grafikai kivitelezése kiváló, rengeteg új, jópofa animáció és ötlet használja ki a friss elemeket. Immár arra is figyelnünk kell majd, hogy megfelelően legyen felöltözve simünk (feltételezem, a portréja melletti hőmérő ezt a célt szolgálja). Ha kicsit húztuk a szánkat a „Házi kedvenc” soványka tartalma miatt, most nem fogjuk ezt tenni: hatalmas mennyiségű anyagot zsúfolnak az expanzióba a fiúk/lányok.

Jó videózást tehát, reméljük, ez a tempó megmarad a továbbiakban is...