• Upsilon Circuit, a játék, amiben csak egy életed van
  • Ha meghalsz, többet nem játszhat, csak néző lehetsz
  • Nézőként azonban befolyásolhatod a még életben lévő játékosokat

A roguelike játékok terjedése révén újra megbarátkozunk a permadeath rendszerével, vagyis azzal, hogy ha a karakterünk a fűbe harap, kezdhetjük elölről az egész játékot -- van azonban egy játék, ami még ennél is brutálisabb.

Ez a program az Upsilon Circuit, amiben szó szerint egyetlen életünk van, ha meghalunk, akkor ennyi volt, akár törölhetjük is a játékot, többet ezzel nem szórakozhatunk. Az egész úgy néz ki, hogy két, négyfős csapat néz szembe egymással (egyetlen szerver lesz, így egy időben csak nyolcan játszhatnak), a feladatuk pedig az, hogy megtalálják a bizonyos Dream Tech kristályokat, amiket persze szörnyek védenek.

Nem túl bonyolult, ugye? Nos, lényegében tényleg nem, de tudni kell, hogy mindezt egy élő közönség nézi majd az interneten keresztül (a nézők közé kerül, aki meghal), akik ráadásul aktív szerepet játszanak, hiszen ők osztják el a játékosok által megszerzett tapasztalati pontokat a fejlődési fán. Az arénába bedobott harcos tehát eléggé kiszolgáltatott szerepet kapott, ami csak tovább csökkenti a túlélési esélyeket.

Az Upsilon Circuit még nagyon a fejlesztés elején jár, így nem tudni, hogy mikor fog megjelenni, de nem csak koncepció szintjén működik, a hétvégén, a PAX East során már ki lehetett próbálni.

upsilon-circuit.png