A Microsoft-féle Project Natalt korábban szépen kiveséztük, ám a Sonynak is van egy hasonló terméke, amiről ugyan keveset tudunk, annyi viszont biztos, hogy a cucc a EyeToyjal együttműködve lehetővé teszi, hogy a Playstation 3 is beszálljon a mozgásérzékelős buliba. Ez a technológia azonban némileg eltörpül a redmondiak futurisztikus perifériája mellett, de lehet, hogy már nem sokáig, ugyanis a Sony szabadalmaztatott egy olyan technológiát, melynek segítségével mindennapi tárgyakat használhatunk iránytóeszközként.

Újabb mozgásérzékelős technológia a Sony-tól?Újabb mozgásérzékelős technológia a Sony-tól?Újabb mozgásérzékelős technológia a Sony-tól?

A beadvány tanulsága szerint az új irányítási módszer szintén az EyeToyt használná, ám annak egy átalakított verzióját, ami képes bármilyen tárgyat beszkennelni, hogy aztán a játékon belül használhassuk. A szabadalom szerint a könyvektől kezdve bögréken át bármilyen háromdimenziós eszközt bevihetünk a gépe, ami tárolni is tudja azokat, ha esetleg később is felhasználnánk.

Az új technológia létezését persze még nem erősítette meg a Sony, de ha felakarják venni a versenyt a Natallal — ami mellesleg szintén be tudja szkennelni a tárgyakat —, kénytelenek lesznek megcsinálni, plusz szerintem a rajongók is örülnének, ha a következő KillZone-t a beszkennelt műanyag, vagy ne adj isten igazi fegyverekkel lehetne iránytani.

A képeken látható U-alakú micsoda csak szemléltetésképpen van ott, magukkal a beszkennelt tárgyakkal lehet majd irányítani a játékokat.