Nos, valahogy ugyanaz a helyzet a kenderrel is. A beltéri termesztése során esztétikailag szép látványt nyújt, azonban a szagot nem mindig szeretnénk élvezni. Sőt, azt sem szeretnénk, ha a szomszéd megérezné. Még akkor sem, ha teljesen legálisan termesztünk saját fogyasztásra, ahogy az bizonyos európai országokban megengedett. Vajon tehetünk ellene bármit is? Mai cikkünkben ennek eredünk nyomába!

Mire számíts beltéri termesztés esetén?

Amikor úgy határozol, hogy beltéren szeretnél kendert termeszteni, kapásból gondoskodj termesztősátorról, illetve a Growisland webshopjában kapható szagsemlegesítőkről.

Sokakat meglepetésként ér akár az is, hogy a kendernek jellegzetes szaga van, pedig nem egy kirívó tulajdonság. Gondolj bele abba, hogy a paradicsomnak milyen erős szaga/illata lenne, ha beltéren, zárt ajtók és ablakok mögött nevelgetnéd a palántákat.

https-growislandat-2023-november-cikk5.png

Természetesen még erősebb szagokra kell akkor számítanod, ha fogyasztod is a kendert, kiváltképp akkor, amikor épp elfüstölöd. Ha nem szeretnéd, hogy a fél környék megorrontsa, hogy miben sántikálsz éppen - még ha teljesen legálisan is -, akkor mindenképpen érdemes néhány megelőző lépést megtenni.

Hogyan ne terjengjenek az árulkodó szagok?

A lehető legjobb módszer a megelőzés, így érdemes egy olyan nyugodt, kietlen területet felkeresni, ahol senkit sem fogsz azzal zavarni, ha elszívsz egy jointot. Persze nyilván kényelmesebb az otthon komfortjában megtenni, így ha feltétlenül ragaszkodsz ehhez a helyszínhez, akkor ne feledkezz meg a szellőztetésről sem, akár ventilátorral turbózva a nyitott ablakot.

Persze jó szolgálatot tehetnek a légfrissítők, az illóolajok, az illatgyertyák és a füstölők is, ám ha ezeket veted be, akkor is ott marad a kender jellegzetes szaga, amit a tapasztalt orrok egyből kiszimatolnak. A kérdés, hogy mennyire szeretnéd rejtegetni.

Ha biztosra szeretnél menni, akkor a fentebb említett webshop szagmegkötő spray termékét választod, amely környezetbarát, pumpás adagolóval van ellátva. Ám akár a náluk kapható ventilátor és gél kombót is bevetheted, ha számodra az meggyőzőbb teljesítményt nyújt.

Nem szégyen!

Amennyiben semmi törvénybe ütközőt nem csinálsz, tudnod kell, hogy egy-egy joint elszívása miatt cseppet sem kell szégyenkezned.

Ha ugyanis vegyíted más gyógynövényekkel vagy növényekkel, akkor hihetetlenül pozitív hatásokat élvezhetsz rövid időn belül: megszáll a nyugalom, felerősödik benned a kreativitás, csökken a stressz, kitisztulnak a gondolataid.

Ha szeretnéd, hogy ezek mind megtörténjenek veled, akkor szemezgess bátran a Growisland webshopjában, ahol minden fajta mellett részletes leírást találsz mind az ízét, mind pedig a hatását tekintve.