A csendességet, mint jelzőt oly gyakran figyelmen kívül hagyják az emberek, amikor új mosógépet választanak. Számos egyéb funkció kerül ehelyett inkább előtérbe, mint például a bőséges kapacitás a család összes piszkos ruhadarabjának problémamentes mosásához, kiváló energiabesorolás, és még sok más – de ha hazaviszik a gépet, és túl zajosnak találják, akkor mindezek a dolgok feledésbe merülnek. 

markabolt.jpeg

Újonnan felállított mérce a zajcsökkentésben

A WhirlpoolW6X W845WB EE és W7X W845WB EE modelljei jelenleg a centrifuga zajszint szempontjából a legcsendesebbek az onlineMárkaboltok elöltöltős mosógépkategóriájában.

De mitől is olyan csendesek? A ZEN technológia hajtja őket, amely minimálisra csökkenti a zajt és a vibrációt, hogy maximális csendet biztosítson, így a mosógépet bármikor szabadon használhatja nappal vagy éjszaka. 

A csendesebb teljesítmény a Whirlpool kivételes, közvetlen meghajtású Zen motorjával kezdődik – egy nagyon halk, kefe nélküli motor, amely kiemelkedő mosási teljesítményt nyújt minimális rezgés mellett. Ez azonban önmagában nem elég: a motort a Zen Design egészíti ki – egy aprólékos tervezési folyamat, amellyel a készüléket az alapoktól kezdve építik fel a zaj minimalizálása érdekében. Ez magában foglalja az egy darabból kialakított karosszériaszerkezetet, amely csökkenti a vibrációt, valamint a speciálisan kialakított oldalpaneleket.

Végül a készülékben számos hangkezelési technikát alkalmaztak a rezgések csillapítására és a zajszigetelésre.

További előnyei

Először is, azok számára, akik aggódnak a pénztárcájukért és a környezetvédelemért, ez a gép B energiahatékonysági besorolással büszkélkedhet. A Whirlpool „6TH SENSE®” technológiájának köszönhetően az érzékelők ténylegesen érzékelik a töltet súlyát és típusát, ezáltal beállítva a mosási ciklus időtartamát és a felhasznált víz mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy egyetlen pár zoknira sem pazarol egy tonna vizet és áramot, még akkor sem, ha az a kedvence.

Ugyanezek az érzékelők arról is gondoskodhatnak, hogy a mosás minősége lényegesen jobb legyen, mint egy hagyományos mosógép esetében. Ugyanis maga a dob mozgása megváltoztatható, hogy minden ruha egyenletes és gyengéd tisztítást kapjon.

Ha már a centrifugálásról van szó, ezek a Whirlpool mosógépek lenyűgöző, 1400 percenkénti fordulatszámmal tudnak centrifugálni. Ez rendkívüli mennyiségű vizet kényszerít ki a ruhából, ami azt jelenti, hogy a száradási idő csökken.

Indításkésleltetésre is van lehetőség, ha nem szeretné azonnal elindítani a készüléket. A FreshCare funkció pedig a mosási ciklus lejárta után akár 6 órán keresztül gyűrődésmentesen és baktériummentesen tartja a ruháit, ha nem tudja azonnal kipakolni azokat.