Természetesen nem arról van szó, hogy a jó öreg Ballmer váratlanul átállt a japánokhoz, és most sarazza az Xbox 360-at, csupán arról, hogy a cég vezérigazgatója sokkal inkább családi multimédia-központnak tartja a konzolt, mintsem egy olyan eszköznek, ami csak a 15 éveseket szórakoztatja.

„Az Xbox 360 nem egy játékkonzol, hanem egy családi multimédia-központ. Egy hely ahol kapcsolódhatsz a közösségi hálókhoz, és ahol tévét nézhetsz, ráadásul hamarosan érkezik a Hulu is. Ez az egyetlen konzol, ahol te magad vagy a kontroller.”

És, hogy mindez mit jelent a hardcore játékosoknak? Igazából semmit. Noha a Kinect érkezésével számos családbarát játék jelent meg a palettán, ezek az eladásoknak csak egy kis százalékát adják, miközben a nagy húzónevek tovább termelik az igazi bevételt. Afelől persze kétség sincs, hogy a későbbiek folyamán ne jelenne meg még több mozgásérzékelős játék, s bővülne tovább az egyéb, multimédiás szolgáltatások tárháza, ám attól senkinek sem kell tartania, hogy az Xbox 360 lesz a következő Nintendo Wii.