Steamen is kaphatóvá vált az Another World című klasszikus játék harmadik kiadása, mely a 20th Annyversary Edition alcímet kapta. Egy 2D-s, oldalra scrollozós programról van szó, melyben egy dimenziók között eltévedt tudóst irányítva kell megmenekülnünk. A játékmenet persze 1991-hez mérten egyszerű, nem is igazi videojáték, sokkal inkább interaktív film: rövid időn belül kell úgy reagálunk, hogy a történet továbbgördüljön, mert ha nem, akkor rövidesen alulról szagolhatjuk a téridő-kontinuumot. Bár maga korában az Another World hírhedt volt megbocsátást nem ismerő nehézségéről, az új változat kapott egy könnyített, Normal nehézségi szintet, hogy azok se kapjanak idegrohamot tőle, akik nem a játékok hőskorában nyúltak először billentyűzethez.

S hogy miért akarna bárki is 9,99 eurót fizetni egy 1991-es játék felújított hangzásvilágú és grafikájú változatáért? Nos, a válasz a döbbenetes hangulatban rejlik. Az Another World még mindig az egyik legerősebb atmoszférával felruházott videojáték, mely ráadásul csodaszép, művészi látványvilágot és fantasztikus zenét tartalmaz. Dialógusok nincsenek, mindent képsorokkal és andalító dallamokkal kommunikál a program, tovább fokozva a túlvilági, misztikus érzést, melyhez hasonlót csak nagyon kevés más alkotás adott át eddig (e sorok írójának a Dreams to Reality jut még eszébe egyedül -- mily érdekes, hogy az is a ködös '90-es évek szülötte).

Apró ráadás, hogy a steames változat támogatja a Big Picture-t, azaz tévén is gyönyörködhetünk a másvilág álomszép tájaiban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!