Mikor végre elkezdődött a show, Andrew House lépett a színpadra, elnézést kért a késés miatt, majd lelkesen sorolni kezdte az előző év bejelentéseit, bravúrjait. Beszélt a PS3 Slim remek eredményeiről, aztán közölte, hogy a mai este célja, hogy a jövő játékait próbálhassák ki az emberek. Visszatérve kicsit a PS3-ra: eddig 38 millió darabot adtak el, 16 milliót csak Európában. Az önfényezés a játékokkal folytatódott. A PS3 exkluzív címei a legmagasabb értékeléseket kapják a sajtóban, a szoftverek eladási aránya pedig 38%-kal emelkedett tavaly óta.

Ekkor jött szóba az LBP2. Először elismételték, amit már eddig is tudtunk, majd új sztorimódot ígértek, és mutattak valamennyit a játékból. A beszámolók szerint remekül festett, nagyon sok volt a korábban még nem látott pályastílus. Érdekes lehetőség a replikák bevezetése: amennyiben valamiért szükség lenne még egy játékosra, de nem akad segítség, csinálhatunk ún. színészeket, akik leutánozzák saját zsákfiúnk mozgását, így megsokszorozva magunkat. A játék zeneszerkesztőt is tartalmazni fog.

LittleBigPlanet 2LittleBigPlanet 2LittleBigPlanet 2

House visszatért a színpadra, és ismét a PS3-é volt a főszerep -- pontosabban az új modelleké. Szeptember 15-én kerül boltokba a 320 GB-os változat Move indulócsomaggal, 349 euróért. Ezt követi októberben a 120 gigás kiszerelést leváltó 160 GB-os PS3, 299 euróért.

Ha már megvan a gép, jöhetnek a szolgáltatások! A PlayTV közösségi fejlesztéseket kap PlayTV Live Chat néven, melyek segítségével chatelhetünk kedvenc műsoraink rajongóival, vagy épp ajánlhatunk nekik más általunk kedvelt adásokat. Jön még egy extra szolgáltatás, a Mubi, ami gyakorlatilag filmek streamelését foglalja magába olyan kiegészítésekkel, mint trailerek és a PlayTV Live Chathez hasonló beszélgető funkció. A Mubi októberben indul, 18 országban. Lehet majd értékelni is a filmeket, s lesznek ingyenes, valamint fizetős alkotások a kínálatban. Előfizetni is lehet, természetesen, s ha mindez még nem lenne elég, teljes Facebook támogatást kap a cucc (trailer is volt.)

Eme kis kitérőt követően vissza a játékvilágba: PSN. A PSN fizetős részéről csak annyit mondtak, hogy "jól teljesít", de számokat nem osztottak meg. Ellenben belecsaptak a lecsóba, és bejelentették a Catchup TV szolgáltatás bővülését, további hét csatornával.

PSN-ről ennyit, lássuk a PSP-t! 9,9 millió példány fogyott a Sony kézi konzoljából tavaly óta, noha a cég szerint igen nagy a verseny a handheld piacon. Külön érdekesség, hogy 3 millió képregényt töltöttek le PSP-re, vagyis a nemrég még különös kezdeményezést siker koronázta. Újabb PSP Essentials címek jönnek, köztük a Patapon.

Gran Turismo 5! November 3-án jelenik meg Európában. Több újság nincs róla. Mutattak némi Infamous 2-t, és a Medal of Honort is demózták egy keveset. Mi több, a MOH: Frontline október 15-én megél egy újra kiadást a PS3-ra, kiegészítve egy eddig még sosem látott küldetéssel. A MOH demót egyébként nem más, mint a Linkin Park Mike-ja prezentálta. Nem tűnt megrendezettnek a jelenet, szegény Mike-ot hamar ledarálták.

A játékuk után újra a hardvereké volt a főszerep, egészen pontosan a Move kiegészítőé. A fagyitölcsér szeptember 15-én jön 39 dollárért, míg a teljes csomag 59 dollárt kóstál majd. Mindez persze semmit sem érne kellő támogatás nélkül, de mind a MAG, mind a Heavy Rain, sőt, a The Fight és a Killzone 3 is kihasználja majd az új eszközt. TV Superstars, Eyepet, Singstar Dacne és Time Crisis, Toy Story... mind-mind Move-val.

Az igazi kombó azonban a Virtua Tennis 4 és a Killzone 3, amik Move és 3D támogatással egyaránt fel lesznek vértezve. Utóbbiból multis videót mutattak, 2- és 3D-ben egyaránt. Mutattak valamennyit még az új Motorstormból, a Sly 3D-ből, a GT5-ből, sőt, a Mortal Kombatból is. Az eredmény állítólag lenyűgöző volt.

KillZone 3 JátékképekKillZone 3 JátékképekKillZone 3 Játékképek

A montázst követően Matt Souther és Paul Rutschynsky léptek a színpadra az Evolution Studiostól. Közölték, hogy a 3D örökre meg fogja változtatni a játékipart, különösen a versenyjátékok oldalán. Jobban fel lehet mérni a távolságokat és az autók méretét, ezáltal megkönnyítve és reálisabbá téve a vezetés élményét. Az új Motorstorm jövő tavasszal fog megjelenni.

Új Ratchet is jön: Ratchet and Clank: All For One. Négyszemélyes kooperatív mód, klasszikus Ratchet játékmenettel. A másik két karakter: Dr. Nefarious és Quark kapitány. Mutattak egy nagy robot bosst is, a hangulat a plafonon.

Ezt követte a legnagyobb meglepetés: bejelentették a Resistance 3-at. Bár régóta tudtuk, hogy készül, nem gondoltuk volna, hogy még a Killzone 3 kiadása előtt leleplezik. A játék ráadásul már jövőre kijön, azaz pont összeütközik a többi nagy FPS-sel. Trailer is volt, világvégével és bandukoló túlélőkkel. Ezzel ért véget a Sony bemutatója.