A napokban felbukkant az első olyan modchip, amely lehetővé teszi, hogy kalózjátékokat futtassunk az eddig warezmentes PlayStation 3-on. Igaz, a kezdetekben a különleges pendrive csak a nehezen beszerezhető fejlesztői konzolon működött, de egy nap leforgása alatt kiderült, hogy a konzol mindegyik kiadása támogatja a kis szerkezetet, mely ezután rövid időn belül az egyik legkeresettebb termék lett.

A Sony természetesen már a cucc megjelenése napján közölte, hogy könnyedén ki tudják szűrni azokat a felhasználókat, akik a PS Jailbreak termékét használják, s bannolják őket a PSN-ről, ám ma közölték azt is, hogy a konzol következő szoftverfrissítése egyenesen megakadályozza a pendrive használatát, ezzel reményeik szerint csirájában elfojtva a kibontakozó félben lévő PS3 warezközösséget.

A PS Jailbreak csapata sem tétlenkedik azonban, a hivatalos oldalukon kijelentették: minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a 3.41-esnél frissebb operációs rendszerrel rendelkező konzolokon is működjön a szerkezetük, de addig is arra kérnek mindenkit, aki már megkapta cuccot, hogy a probléma megoldásáig ne frissítsék a konzoljukat.