Amikor pár évtizeddel ezelőtt felmerült a Gladiátor 2 ötlete, még mindenki nevetett, viszont ez a „poén” azóta valóssággá vált: Ridley Scott nagyszerű filmjének a folytatása jövő hónapban fut be a mozikba, és nemsokára megtudhatjuk, hogy mégis hogyan sikerült tovább szőni a kerek és lezárt történetet. A rendező azonban nem hajlandó megállni két résznél, korábban is elmondta, hogy egy olyan trilógiában gondolkodik, mint amilyen A keresztapa-saga is volt, és úgy tűnik, komolyan gondolja, mivel már nagyban dolgozik a Gladiátor 3 forgatókönyvén.

Scott nemrég egy francia magazinnak számolt be arról, hogy már gondolkodik a harmadik epizód ötletén. Akkor még kételkedtünk, azonban a Total Film legújabb számában a direktor megerősítette, hogy valóban készül a Gladiátor 3 szkriptje. „Már megvan 8 oldal. Megvan a kezdő löket egy nagyon jó anyaghoz. Ha nekivág a Gladiátor 3-nak, akkor nem hiszem, hogy az ember még egyszer visszatérne az arénába. De nekem vissza kell térnem…” – nyilatkozta Scott. Annyiból ugyan lenne értelme egy következő felvonásnak, hogy a történelem természetesen megy tovább, és vannak még bőven érdekes események a Római Birodalomban, amit fel lehetne dolgozni, de az hogy ez megvalósuljon, a Gladiátor 2-nek nem ártana jól szerepelnie a mozikasszáknál.

A rendező a Gladiátor jelentőségéről is beszélt a Total Filmnek. „Az első rész szerintem határozottan beindította sokak fantáziáját úgy, ahogy nem is számítottam rá. Mert hát amikor akkoriban szárnyra kapott a hír, hogy Ridley egy római filmeposzt – egy sword and sandal-filmet – rendez, akkor sokan kinevették. Ugyanis addig minden esetben elég régi vágású volt Hollywood. Én viszont tudtam, mit csinálok. És hát furcsamód megteremtettem a római filmeposzok és az ezekhez hasonló alkotások modern változatát. Aztán ennek farvizén érkezett meg sok-sok másik bőrszoknyás fickó meg ilyenek.

A Gladiátor 2 november 14-én érkezik a magyar mozikba.