Tegnap Pozandr jóvoltából megtudtuk, hogy a Ubisoft egy kecses mozdulattal megszabadult a megszokott másolásvédelmi rendszerektől, és helyette egy új, internetalapú eljárást fog bevezetni, amely többek között lehetővé teszi, hogy korlátlan mennyiségű számítógépre telepítsük fel a játékunkat, és hogy lemez nélkül játszunk, de persze megkötések is lesznek bőven.

Először is kötelező egy Ubisoft felhasználói fiók, másodszor pedig mind a szólista, mind multiplayer módhoz állandó internetkapcsolat szükséges, a rendszer ugyanis így ellenőrzi a játék hitelességét, illetve másolja át a mentéseinket a szerverekre.

Ha játék közben az internetkapcsolatunk esetleg megszakadna, akkor a program szünetel, és a háttérben futó rendszer megpróbál újrakapcsolódni, ha ez nem sikerül, a legutóbbi mentési pontnál vagy ahol éppen állunk, ott folytathatjuk a játékot, ha pedig a Ubisoft egyszer úgy döntene, nem folytatja tovább ezt a rendszert, a cég ki fog adni egy patchet, hogy a megvásárolt játékok futtathatóak legyenek internet nélkül is.

Maga a rendszer egyébként megelégszik a leglassabb DSL kapcsolattal is, a kis erőforrásigénye következtében nem terheli le számottevően a gépünket, illetve csak addig működik, míg a játékot futtatjuk, és amíg a mentéseiket átmásolja a főszerverre. Apropó mentések: ezeket a számítógépünkön is megtaláljuk majd, de mivel a Ubisoft szerverein is ott vannak, bárhonnan elérhetjük őket.

A Ubisoft természetesen biztosított mindenkit arról, hogy semmiféle megfigyelőprogram nem fog működni a háttérben, senkinek nem adják ki a személyes adatainkat, illetve a rendszer mögött álló szerverpark készen áll a játékosok hadára, de ha mégis volna valamilyen problémánk (elveszett felhasználói név például), készségesen segít majd az éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálat.