A napokban jelent meg a The First Descendant, a koreai NEXON Games ingyenesen játszható looter shootere. A PC-re és konzolokra egyaránt elérhető játék Steamen eléggé berobbant, annak ellenére, hogy a játékosok úgy írják le, mint mikrotranzakciós poklot. A képlet egyszerű: akár négyen is összeállhatunk bajtársainkkal, hogy együtt teljesítsünk küldetéseket, és győzzünk le főellenségeket, így fejlesztve karaktereinket, felszerelésünket.

Viszont az időtakarékosabb megoldás, ha pénzért vesszük meg az új karaktereket, grindolás helyett. Sőt, pénzért olyasmihez is hozzáférhetünk, amit a kőkemény játékórákkal sosem kaphatnánk meg. Szóval elég durva költekezésbe kezdhet az ember, így pedig már felmerül a pay-to-win problematikája is. Ettől függetlenül a The First Descendant a Steam TOP5 játéka közé lőtte magát, mindössze pár nap alatt.

Nemcsak a mikrotranzakció a bibi a játékkal, sokaknál ugyanis változó a teljesítmény is, hirtelen lezuhan a képkocka sebesség, ami egy akciójátéknál nem a legegészségesebb - és ez nem csak a PC-seket érinti. A Nexon viszont megmondta a tutit: tessék újratelepíteni a játékot! Szerintük ugyanis csak azokat érint a probléma, akik elő-töltötték a telepítőt, úgyhogy átmenetileg számukra a reinstallt ajánlják. 

Nem zökkenőmentes tehát a The First Descendant indulása, de mindenképp dicséretes, amekkora játékostömeget tudott megszólítani. Ti kipróbáltátok már?