Az eddig varázspálca, majd egy rövid ideig Arc néven emlegetett eszköz hivatalos neve PlayStation Move lett, melyről megtudtuk, hogy idén ősszel a konzollal együtt, illetve különböző csomagokban külön is megvásárolhatjuk majd. A csomagok közül a kezdő kiszerelés a PlayStation Move-ot, a működéséhez szükséges PlayStation Eye kamerát és egy játékot tartalmaz, mindezért pedig a Sony reményei szerint valamivel kevesebb mint 100 dollárt kell majd a pénztáraknál hagynunk.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Sony eddig sem nagyon tagadhatta volna, hogy a Move ötlete a Nintendo Wii láttán pattant ki a fejükből, ezen feltételezésre pedig újabb bizonyítékként szolgál a Move nunchukja, a vezeték nélküli PlayStation Move Sub-Controller (bal oldali kép), mellyel a tradicionális módon, vagyis analóg karral és gombokkal irányíthatjuk az alap mozgásokat -- ám ezzel a Wiimote és a Move közötti hasonlóságok véget is érnek. A két szerkezet ugyanis különböző technológiai alapokon nyugszik és a célközönség is más, hiszen a Sony nem elsősorban a casual rétegre koncentrál.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Az első bemutatott játék a Wii Sports mintájára készült Sports Champion, mely különböző sport minijátékokat tartalmaz a kardozástól az íjászaton át a pingpongig. Továbbá bemutattak egy bokszjátékot (Motion Fighter), egy bowling szimulátort (Brunswick Pro Bowling), egy arcade FPS-t (The Shoot), valamint egy a PlayStation Eye képességeit is kihasználó minijáték kollekciót (Move Party). Ami pedig a hardcore réteget illeti, nekik ott van a nemrég bejelentett SOCOM 4: U.S. Navy SEALS, ami kihasználja a Move adta lehetőségeket, csakúgy mint a Tiger Woods PGA Tour 11, de a régebben megjelent, LittleBigPlanet is tud mit kezdeni a mozgásérzékelővel. Arról nem is beszélve, hogy eddig 36 cég, köztük olyan nagy nevek mint az Activision, a Capcom, a WB Games, a Namco Bandai, a Square Enix, a Ubisoft, az EA, a Disney, a Konami, a Sega és a Tecmo Koei jelezte, hogy a jövőben támogatni fogják az új perifériát. A konkurencia tehát felkötheti a gatyáját.




Sports Champion


Motion Fighter


The Shoot


Move Party


EyePet


SOCOM 4: U.S. Navy SEALs


LittleBigPlanet