• Egy lovag párbajra hívja földesurát, aki megerőszakolta feleségét
  • Főszerepben Matt Damon, Jodie Comer, Adam Driver és Ben Affleck
  • Október 14-én debütál Az utolsó párbaj

Irigylésre méltó tempóban dolgozik Ridley Scott (AlienSzárnyas fejvadászHannibalThelma és LouiseGladiátorMennyei királyság). A nyolcvanhárom éves rendezőnek két filmjét is láthatjuk hamarosan a mozikban, de máris dolgozik egy Napóleon hatalomra kerülését bemutató művön, sőt már elkezdődtek a Gladiátor 2 előkészületei. Visszatérve idei alkotásaira, még A Gucci-ház előtt műsorra tűzik Az utolsó párbaj (The Last Duel) című XIV. századi igaz történetet feldolgozó történelmi-kosztümös thrillert.

A Jodie Comer, Adam Driver és Matt Damon főszereplésével készült film története szerint egy gazdag földesúr visszaél hatalmával és megerőszakolja hűséges lovagjának feleségét. A nő azonban nem hagyja szó nélkül az őt ért sérelmet, és a teljes közösség ellenében kiáll igaza mellett. Végül férje párbajra hívja a gonosz hatalmasságot, aminek kiemenetele dönt a hősnő életéről is.

mv5bnzhjnzk0yzktntayns00m2jkltk3mwqtnza4nje0ytnkzja2xkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1sd.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Kapott már egy magyar nyelvű előzetest a film, ami október 14-én, vagyis jövő csütörtökön debütál majd a hazai filmszínházakban. Most pedig kikerült a netre a mű nyitánya – ezt alább láthatjátok. Érdekesség, hogy a forgatókönyvet a filmben is látható Ben Affleck és Matt Damon, illetve Nicole Holofcener (Exek és szeretők) írták.