Szülés utáni regenerálódás

A testünknek és a szervezetünknek időre van szüksége, hogy visszaálljanak a normál működésbe, amire a szülés után kerül sor. Ekkor még a szoptatás miatt is igényünk van az egészséges és kellő pihenéssel megtoldott életmódra. A Patikatt.hu szülés után is segítséget nyújt az újdonsült kismamáknak kiváló termékeivel. 

Akkor még nem is beszéltünk bizonyos testi elváltozásokról, amelyek egy ideig mindenképpen velejárói egy új élet születésének. A szülés után fellépő vérzés hetekig elnyúlhat, ami rendkívül kényelmetlen és kellemetlen tud lenni. 

Az eldobható fehérnemű kényelme szülés után

Vastag és jó nedvszívóképességű betétekre lesz szükség, de még ezek mellett is előfordulhatnak balesetek. Senkinek nem hiányzik ilyenkor, hogy még ezzel is bajlódnia kelljen, ezért rendkívül praktikus egy ideig eldobható bugyit hordani. 

httpspatikatthu-2023-oktober-cikk4.jpg

Ezek is különböző méretekben kaphatók, akár a ruha anyagúak, úgyhogy a különféle alkatú anyukák is találhatnak számukra ideális méretet. A megfelelő higiénia fenntartása ilyenkor még fontosabb, mint más életszakaszokban. 

Ebben a kellemes anyagú, eldobható fehérneműben szabadon szellőzik a test, így nem segíti elő a különféle fertőzések megtelepedését. Ráadásul rugalmas gumiszalagokkal vannak ellátva, így nem nyomják a derekat és az ágyékot sem. Viseletük rendkívül kényelmes, használatuk pedig nem okoz irritációt. 

A bőr is megváltozik

A bőr kitágul a terhesség alatt, majd hirtelen visszahúzódik a szülés után, ezért striák jelenhetnek meg rajta. A császármetszés is hegeket képez a testen, ami természetes dolog, de tehetünk érte, hogy minél szebb legyen a begyógyult seb. 

A legjobb módszer a természetes bőrápolókban rejlik, mert ezek illatanyagok és színezékek nélkül készülnek. Minden, ami bekerül a szervezetünkbe, az bejut a baba szervezetébe is az anyatejes tápláláson keresztül, ezért lényeges odafigyelni nemcsak az elfogyasztott ételekre, hanem a magunkra kent készítmények összetevőire is. 

Étkezés szülés után

Szülés után sokan kezdenek őrült fogyókúrába, de ezzel még várjunk, ne vágjunk rögtön bele! Előbb fel kell épülni a hosszú terhesség után, amely megviseli a szervezetet. Ráadásul, ha szoptatunk, akkor a kisbaba miatt is szükség van a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékra. 

Vegyük figyelembe, hogy a szoptatás miatt több folyadékra van szükség, ami kiváltható leves fogyasztásával is. Legjobb a húsleves, amibe bele lett főzve sok-sok finom és egészséges zöldség. 

Ha már nem szoptatunk, csak akkor kezdjük a fogyókúrát, ha szeretnénk megszabadulni pár felesleges kilótól! Érdemes inkább életmódváltásban gondolkodni, a rossz szokásokról lemondani, vagy azokat minimálisra csökkenteni.