A múlt héten mi is hírt adtunk róla, hogy az Agymanók 2 gyorsan lépdel előre minden idők legsikeresebb animációs filmjeinek a listáján, és már csak egy alkotás, a Jégvarázs 2 áll az útjában. Nos, a Pixar alkotása végül elsöpörte Elsát, és a globálisan 1462,8 milliárd dolláros bevételével befoglalta az első helyet. A stúdió, ami mostanság nem igazán halmozza az anyagi sikereket (a Lightyear megbukott, az Elemi pedig alulteljesített) egy posztban jelentette be legújabb filmjük mennybemenetelét, valamint meg is köszönte a rajongók támogatását.

Az Agymanók 2 egyébként több más rekordot is megdöntött. 19 nap alatt érte el az 1 milliárd dolláros álomhatárt, és jelenleg ez 2024 legsikeresebb filmje. Világszinten olyan alkotásokat utasított maga mögé, mint a már említett Jégvarázs 2, a Super Mario Bros., a Jégvarázs, A hihetetlen család 2, a Minyonok, a Toy Story 4, a Toy Story 3, a Gru 3 és a Szenilla nyomában. Ugyanakkor alighogy megszerezte a rangos címet, máris komoly kihívója akad, mivel a Deadpool & Rozsomák a héten debütál a mozikban, és az előrejelzések alapján nagy esélye van rá, hogy vigye az idei évet.

Az Agymanók 2 sikere amúgy azt is jelentheti, hogy a Pixar a jövőben hanyagolni fogja az eredeti IP-ket, és inkább a folytatásokra erősít rá. Sőt, bizonyos szempontból már most ezt teszi: gőzerővel készül a Toy Story 5 és a Jégvarázs 3 is.