• A PS5 volt november legjobban fogyó konzolgépe a briteknél
  • A szoftvereladási lista élén a Call of Duty: Black Ops Cold War végzett

Az elmúlt két évben mindössze két olyan hónap volt, hogy nem a Switch bizonyult a legjobban fogyó konzolnak az Egyesült Királyságban, a november pedig szintén ebbe a kivételes halmazba fog bekerülni, a GfK friss adataiból kiderült ugyanis, hogy a PS5 nyerte a novembert a briteknél.

Összesen közel 900 ezer konzolt vásároltak a hónapban, és bár a pontos eloszlás nem ismert, korábbról tudjuk, hogy az Xbox Series X|S párosból 155 ezer ment el, így a PS5 ennek a dupláját is könnyen hozhatta. A 300-400 ezer közötti becslés bizonyára helyes is, hiszen a napokban kiderült, hogy minden idők legerősebb premierje volt a mostani a briteknél a PS5 részéről, átadva a múltnak a PS4 korábbi 250 ezres rekordját. Ugyanakkor a Switch-nek sem kell búslakodnia a második hely miatt, hiszen 63 százalékkal nőttek az eladások tavaly novemberhez képest.

Ami a játékokat illeti: összesen 2.38 millió szoftvert adtak el a hónapban (ebben a digitálisan értékesített példányok nincsenek benne). A lista élén a Call of Duty: Black Ops Cold War végzett, annak ellenére is, hogy a dobozos eladások idén jóval visszafogottabbak voltak, de így is sikerült megelőzni a fő riválist, az Assassin's Creed Valhallát.

BRIT SZOFTVERELADÁSOK* (2020 NOVEMBER)

  1. Call of Duty: Black Ops Cold War
  2. Assassin's Creed Valhalla
  3. FIFA 21
  4. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  5. Watch Dogs: Legion
  6. Animal Crossing: New Horizons
  7. Mario Kart 8 Deluxe
  8. Minecraft (Switch)
  9. Super Mario 3D All-Stars
  10. Fortnite: The Last Laugh Bundle
  11. Ring Fit Adventure
  12. Marvel's Avengers
  13. Minecraft Dungeons
  14. Grand Theft Auto 5
  15. Hyrule Warriors: Age of Calamity
  16. Demon's Souls
  17. Star Wars: Squadrons
  18. 51 Worldwide Games
  19. Just Dance 2021
  20. Crash Bandicoot 4: It's About Time
*csak fizikai eladások