A Rabbids-jelenséggel már a PC Guru virtuális hasábjain is foglalkoztunk, áttekintve a franchise teljes történetét, mely ha hiszitek, ha nem, egy videojátékként indult el. A 2006 végén megjelent Rayman: Raving Rabbids eredetileg a Rayman-sorozat negyedik része lett volna, de az akkortájt még friss Wii mozgásérzékeléses technológiája annyira megihlette a sorozat felett bábáskodó Michel Ancel játéktervezőt, hogy inkább egy különálló partijátékot készített a már ismert címen.

A Rabbids-széria aztán önálló életre kelt, és most már ott tart, hogy a magyar Nickelodeonon is látható a belőle készült animációs sorozat. A Rabbids: Invázió január 20-án indult hazánkban, november 3. óta pedig már a legfrissebb évad pörög a csatornán. Külön érdekesség, hogy a sorozatot a magyar média egyik ismert személyisége, Jáksó László is nagyon kedveli, aki saját bevallása szerint egyébként még játék formájában találkozott az őrült nyuszikkal.

Jáksó maga is programozó, így érthető, hogy középiskolás kora óta oda van a videojátékokért. Mint elmondta: „A Rayman Raving Rabbids játékban láttam először a vagány és totál őrült, vicces nyulakat. Most hogy már saját rajzfilmsorozatuk van, még inkább szerethetem őket.”

Rabbids: Invázió