Ha jobban megfigyeltétek, mindig is foglalkoztunk konzolos témájú anyagokkal, így található meg a PC GURU Online-on gyakorlatilag minden információ a GTA 4-ről, és degeszre tömött galériák várják, hogy felfedezzétek annak a játéknak a legújabb epizódját, ami egykoron kőkemény PC exkluzív címnek számított. Mára annyit változott az ipar, hogy a PC-k háttérbe szorultak - persze szó sincs itt platformtemetésről, a PC örök, jómagam is tősgyökeres PC-s vagyok.

A játékiparnak jobban megéri egy platformra (konfigurációra) fejleszteni, amely, nem mellesleg, úgy fogy külföldön - de hazánkban is -, mint a cukor. Úgyhogy a PGO-n is úgy döntöttünk, egy fokkal komolyabban foglalkozunk a konzolexkluzív címekkel is, ami abban fog kiteljesedni, hogy ha a szerkesztőségben valaki hozzájut idő előtt valamely játékhoz, akkor arról írunk gyors betekintéseket, "első látásra" cikkeket, illetve a játékteszt adatbázisunkba is felkerülnek a magazin konzolrovatában olvasható tesztek némi csúszással (ezeket majd külön is szortírozhatjátok a PC-s játékoktól).

Biztosan lesznek, akiknek ellenszenvesnek hat ez a lépés, de ha jobban belegondoltok (és nem csak zsigerből reagálnak majd a keménykalapos PC-s felhasználók), akkor szerintem teljesen érthető és elfogadható. Olyan, mintha egy sportújságban a kézilabda mellett a futballról is olvashatnátok meccselemzéseket...

Akit nem érdekel a konzol, az legfeljebb nem olvassa el ezen írásainkat, mivel a napi hírek területét nem érinti mindez, és a letöltéseinket sem. Exkluzív játéktesztek és premier előtti bemutatók lesznek a témában, elsősorban Sasa és Grath tollából. Én megköszönöm nekik, hogy elvállalták ezt, és megörvendeztetnek majd benneteket itt, az online-on keresztül is kritikákkal a konzolok széles világából.

A fejlesztések ezzel kapcsolatban még nem fejeződtek be, noha már felkerült adatbázisunkba az első dobozos játékteszt, a Burnout: Paradise - egyelőre még mindenféle szortírozási lehetőség hiányában, de ez hamarosan változni fog.

A másik komolyabb tartalombeli változás az a külvilág rovat lesz, ami úgyszintén a küszöbön toporog már, de erről majd később...