Enyhén szólva sem láttuk jönni a legújabb Hellboy-filmet, de amikor megérkezett, abban nem volt túl sok köszönet. A The Crooked Man alcímet kapott legújabb rész inkább a horror, mintsem a fantasy műfaja felé kacsintgat, ami alapjáraton talán még nem lenne gond, de mindezt annyira fantáziátlan, olcsóságszagú képi világgal teszi, hogy a kritikai és az anyagi bukás sajnos már előre borítékolható. Ettől függetlenül a forgalmazó úgy gondolta, hogy azért megfuttatja a mozikban a Mike Mignola kultikus képregénye alapján készült adaptációt – legalábbis eddig még így volt. Azonban most úgy fest, hogy fejesek meggondolták magukat, legalábbis az USA-ban, ugyanis az új Hellboy a tengerentúlon kihagyja a nagyvásznat, és csak és kizárólag digitális platformokon jelenik meg.

Erre egészen pontosan október 8-án kerül sor, azonban a The Crooked Mant ettől függetlenül az Egyesült Királyság mozijaiban bemutatják, méghozzá 2024. szeptember 27-én. Időközben néhány kivételezett már megnézhette a filmet, és el is mondták róla a véleményüket – ezek alapján egyébként nem tűnik meglepőnek, hogy Észak-Amerikában nem engedik a vetítőtermekbe.

Olcsónak ható, elképesztően fájdalmas nézni, és legjobban egy szánalmas rajongói filmként értelmezhető. A Hellboy: The Crooked Man a Hellboy-franchise újabb mélypontja, és lehet, hogy egyben az utolsó szög a koporsójában. A legrosszabb film, amit idén a moziban láttam!” – fogalmazta meg kendőzetlen véleményét Elbert Reyner.

Azonban nem minden ítélet ennyire negatív, a The Hollywood News kritikusa például 3/5-re értékelte a friss feldolgozást, szerinte a film egy „vizuális lakoma a horrorrajongók számára, Kesy pedig telitalálat a főszerepben”.

Egy másik vélemény alapján is korrekt lett a The Crooked Man, még ha nem is nevezhető tökéletesnek: „Ami a Hellboy: The Crooked Man költségvetéséből hiányzott, azért hangulatteremtéssel kárpótol minket. Az isten háta mögött játszódó horrorok cselekménye hatásos elegyet alkot A gonosz halott-filmek vágásával, a praktikus effektek pedig különösen fincsi végeredményt kölcsönöztek neki, és egy kicsit menővé is teszik. Koránt sem tökéletes, de jó kis időtöltés a mozikban.

Borítókép forrása: Slashfilm