• A Compare.bet utánajárt annak, hogy melyik játékokban csalnak a legtöbbet
  • A The Sims 4 cheatekre kerestek rá a legtöbben az amerikai és a brit gamerek közül

Bár a cheaterek általában az online játékok kapcsán merülnek fel a leggyakrabban, a csalások régóta jelen vannak a single player játékokban is (ki ne tudná fejből például a Doom legendás kódjait a végtelen lőszerhez és a halhatatlansághoz?). De vajon melyik (fizetős) játékokban cheatelnek a legtöbbet a játékosok? Erre a kérdésre kereste a választ a Compare.bet, amely a Google-keresések alapján összeállított egy-egy toplistát az amerikai, illetve a brit gamerekre vonatkozóan.

comparebet-video-games-cheating-usa.jpg

Az első négy helyen mindkét listán ugyanazt a játékot találjuk, egy cím pedig magasan kiemelkedik a tömegből: ez nem más, mint a The Sims 4, melynél közel tízszer annyi keresés jött a csalásokra, mint a harmadik helyezett The Sims 3 esetében. Kettejük között a Grand Theft Auto 5 található, amely szintén kitűnik a mezőnyből, a negyedik helyen pedig egy újabb Rockstar-játék következik a Red Dead Redemption 2 képében.

A fenti képen az amerikai, a lentin pedig a brit gamerekre vonatkozó toplistát láthatjátok, az átlagos havi keresési számok szerint rangsorolva a játékokat. Fontos, hogy a kutatás során kizárólag az elmúlt évtized legjobban fogyó játékait és minden idők legsikeresebb franchise-ait vizsgálták, a népszerű free-to-play címek tehát (mint pl. a Fortnite vagy a Call of Duty: Warzone) ezért nem szerepelnek az összesítésben.

comparebet-video-games-cheating-uk.jpg