A Fantasztikus Négyes már a megalakulása óta a Marvel Comics egyik legfontosabb csapatának számít, nem csoda, hogy az évek alatt összesen három filmadaptáció is készült a képregénykiadó első és egyben legnépszerűbb szuperhős-családjáról. A 2004-ben készült változat és folytatása, a Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó tisztességes anyagi sikert aratott, viszont a legutóbbi verzió, a Josh Trank rendezte 2015-ös mozi minden szempontból leszerepelt, ennek köszönhetően a rajongók már azt is megkérdőjelezték, hogy egyáltalán lehet-e ebből az alapanyagból működőképes feldolgozást készíteni. A karakterek jogai akkor még 20th Century Foxnál voltak, amit azóta felvásárolt a Disney, így Mr. Fantastic, a Láthatatlan Nő, a Fáklya és a Lény végre készen áll az MCU-s debütálásra – Kevin Feige-éken van tehát a világ szeme, és bár az MCU mostanság nincs túl kedvező helyzetben, talán megvan rá az esély, hogy végre méltó módon vigyék vászonra az ikonikus csapat kalandjait.

Mindenesetre a castingot kifejezetten komolyan vette a stúdió, és több lehetséges jelölt után végül a Stranger Things sztárja, Joseph Quinn kapta meg Johnny Storm, azaz a Fáklya szerepét, aki, ahogy az egy nemrég adott interjúból kiderült, maximálisan tisztában van a rá ruházott feladat jelentősségével. A színészt Josh Horowitz YouTube-on futó, Happy Sad Confused című podcastjének az egyik epizódjában kérdezték arról, hogyan készül a szerepre, mire Quinn elárulta, hogy naponta körülbelül egy órát töltött csak azzal, hogy begyakorolja Johnny klasszikus jelmondatát. Konkrétan a „Flame on!” felkiáltásról van szó, amelyet a karakter forrófejű és türelmetlen természetéből adódóan nagyon gyakran használ a képregényekben. Ez magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „Láng be!”, noha az évek alatt sokféleképpen fordították már – mivel Johnny képes repülni, tüzet gerjeszteni és azzal körülvenni a testét, ez a csatakiáltás egyfajta elhagyhatatlan védjeggyé vált nála, amit sosem hagy ki, mielőtt belevetné magát a rázós helyzetekbe. Tekintve, hogy ezekből a rázós helyzetekből a képregényekben is rengeteg volt, és minden bizonnyal a jövőre érkező film sem szűkölködik majd a zúzós akciójelenetekben, Quinn valószínűleg több ezerszer próbálkozott, mire sikerült megfelelően elsajátítania a jellegzetes egysorost.

f4human.jpg

Manapság az MCU-nak már az ilyen apró, de pozitív hírekre is szüksége van, mivel az elmúlt néhány évben jelentősen megcsappant az érdeklődés a franchise iránt  A nemsokára debütáló Deadpool & Rozsomák mellett az új Fantasztikus Négyes keltette a legnagyobb üdvrivalgást, és ez többek közt annak köszönhető, hogy mindkét projekt próbál a lehetőségekhez képest független maradni a fősodortól és friss élménnyel szolgálni az egyre passzívabb rajongók számára. Míg a Deadpool franchise a harmadik etapjában csatlakozik be az MCU-hoz kettő sikeres epizód után, addig a legújabb Fantasztikus Négyes egy alternatív univerzumban játszódik, és a csapat feltehetően majd a közelgő két Bosszúállók-filmben teszi tiszteletét a 616-os Földön. Hogy a szuperhős-család képes lesz-e megtartani a régi MCU-fanokat és közben új rajongókat is bevonzani, az még a jövő zenéje – de Quinn-en biztos nem fog múlni a dolog.

A film 2025. július 25-én kerül a mozikba.