Harrison Ford túl a nyolcadik x-en sem áll le a filmezéssel, és a Star Wars, valamint az Indiana Jones után újabb franchise-hoz készül csatlakozni: jövőre jön az Amerika Kapitány: Szép új világ, amelyben a néhai William Hurt-öt váltja Thaddeus Thunderbolt Ross szerepében, aki immáron az USA elnöke, valamint Vörös Hulkként is láthatjuk majd az MCU következő nagy dobásában. Várhatóan nem ez lesz a színészlegenda utolsó fellépése a Marvelben, mind a Thunderbolts*-ban, mind pedig a két Bosszúállók-filmben is tiszteletét teszi, és ő maga is elmondta, hogy szórakoztatónak tartja ezt az univerzumot, még ha nincs is képben minden fontos részletével.

Persze a Multiverzum Saga most már annyira sok szálon fut, annyi új karaktert vonultatott fel, és annyi különböző irányba indult el, hogy már a rajongók többsége sem tud lépést tartani a menetrendszerűen érkező filmekkel és sorozatokkal, azonban az talán mindenki előtt tiszta, hogy az MCU Szent Idővonala a 616-os Föld. Ám amikor a múlt hétvégén megrendezett Comic-Conon arról kérdezték Fordot, hogy szerinte ki ennek az univerzumnak a „horgonylénye”, nem igazán tudta, hogy miről van szó. „616? A 616-os univerzumban lennék? Letértem a pályámról!” – poénkodott a színész.

Az eseményen egyébként Ford elismerően beszélt a Marvelről, valamint, hogy a Star Warshoz és az Indiana Joneshoz képest milyen élmény számára ez a franchise. „Ezt teljesen más anyagból szőtték, nem igaz? Elragadó benne lenni, csupa móka. Fantasztikus emberekkel dolgozhattam itt. A rendező, Julius Onah fergeteges munkát végzett. Mr. Anthony Mackie-vel jó együtt dolgozni. Jól szórakoztunk, élveztem” – mondta Ford.

Az Amerika Kapitány: Szép új világ 2025. február 13-án érkezik a mozikba.